Summering av omgång 12 i Liga Profesional: Gimnasia närmar sig Tucumán i toppen

Omgång 12 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här en kortare summering kring omgångens samtliga matcher.

Gimnasia – Godoy Cruz. 2-0.
Kommentar: Gimnasia tog sin tredje raka seger i ligaspelet när Godoy Cruz avfärdades på hemmaplan med 2-0. Brahian Alemán öppnade målskyttet ifrån straffpunkten innan inhopparen Nicolás Contín defintivt avgjorde matchen i de absoluta slutsekunderna. Därmed är Pipo Gorositos manskap nu endast en poäng bakom serieledarna Tucumán.

Banfield – Patronato. 0-0.
Kommentar: Det blev en mållös tillställning mellan Banfield och Patronato under fredagskvällen. Hemmalaget var visserligen det bästa laget, men Patronatos målvakt, Facundo Altamirano, spikade igen.

Sarmiento – Lanús. 2-1.
Kommentar: Sarmiento avfärdade Lanús med 2-1 efter att Lisandro López gjort dubbla mål för hemmalaget. Gästerna Lanús har det fortsatt extremt jobbigt i ligaspelet. Man ligger sist i tabellen och har faktiskt inte vunnit sedan den 19 juni.

Arsenal – Tucumán. 3-1.
Kommentar: Serieledande Tucumán åkte på en ordentlig kalldusch när man föll borta mot Arsenal med 3-1 under lördagen. Gästerna hade mest bollinnehav i matchen, men skapade oroväckande få ordentliga målchanser. Istället var Arsenal betydligt mer kliniska och de tre målen kom ifrån Sebastián Lomónaco, Gonzalo Goni och Alexander Díaz.

Barracas Central – Racing Club. 0-0.
Kommentar: Racing lyckades inte bärga tre poäng borta mot Barracas Central utan hamnade återigen i ett målvakuum. Gago saknade Enzo Copetti, som var avstängd, och i hans ställe gjorde inte Maximiliano Romero någon vidare bra insats. Därmed missade Racing också möjligheten till att knappra in tre poäng på Tucumán, vilka förlorade i den här omgången.

Talleres – Argentinos Juniors. 2-0.
Kommentar: De senaste tre omgångarna har Talleres äntligen börjat få fart på poängskörden i ligaspelet igen. Fyra poäng på två omgångar blev sju poäng på tre matcher när Argentinos Juniors besegrades med 2-0 under lördagen. Rodrigo Garro bjöd bl.a. på ett löjligt vackert ledningsmål då han dundrade upp en frispark i krysset. Den 19-årige inhopparen José Romero avgjorde sedan med fem minuter kvar på matchuret.

Unión – Vélez Sarsfield. 2-1.
Kommentar: Vélez Sarsfield tog visserligen ledningen borta mot Unión, i Santa Fe, men föll sedan igenom och tappade allting under den andra halvleken. Bryan Castrillón gjorde först 1-1 innan Junior Marabel avgjorde för sitt Unión med endast två minuter kvar av matchen.

Boca Juniors – Platense. 2-1.
Kommentar: Efter förra omgångens usla insats borta mot Patronato (förlust med 3-0) studsade Boca Juniors tillbaka mot Platense under lördagskvällen. Óscar Romero blev stor matchvinnare med sina dubbla mål när hemmalaget vann med 2-1.

Óscar Romero blev tvåmålsskytt för Boca Juniors mot Platense under lördagskvällen.

Aldosivi – Huracán. 0-1.
Kommentar: Huracán knep samtliga tre poäng borta mot Aldosivi, men det satt sannerligen långt inne. Först i slutskedet kunde Franco Cristaldo trycka dit 1-0 ifrån elvameterspunkten och därmed ge Huracán en seger som gör att man hakar på i toppen av tabellen.

San Lorenzo – Estudiantes. 0-0.
Kommentar: San Lorenzo gjorde en fin insats hemma mot Estudiantes och det enda som egentligen saknades var ett segermål. Gästerna försvarade sig dock väl och fick med sig en poäng hem till La Plata.

Independiente – River Plate. 0-1.
Kommentar: Det blev en jämn tillställning när Independiente och River Plate möttes i Avellaneda. Båda lagen skapade farliga målchanser och känslan var att ett oavgjort resultat förmodligen skulle ha varit det mest rättvisa. På tilläggstid i den andra halvleken fick dock emellertid River in ett segermål genom inhopparen Matías Suárez. Därmed inkasserade Gallardos manskap tre blytunga poänga medan Independiente, återigen, fick se sig snuvade på konfekten.

Newell’s Old Boys – Colón. 0-0.
Kommentar: Newell’s Old Boys har förtvivlat svårt, just nu, att vinna i ligaspelet och mot Colón förlängdes denna negativa svit, utan seger, till sju raka matcher. Newell’s var det bättre laget, men man saknar den där lilla spetsen längst fram för att få in bollen i mål.

Central Córdoba – Defensa y Justicia. 1-0.
Kommentar: Central Córdoba besegrade Defensa y Justicia i den tidiga måndagsmatchen med 1-0. Mötets enda mål prickades in av Renzo López, under inledningen av den andra halvleken, och därmed har nu Abel Balbo och hans Central Córdoba tagit två raka segrar.

Tigre – Rosario Central. 3-1.
Kommentar: Smekmånaden är onekligen över för Carlos Tevez i Rosario Central och det jag var rädd för skulle komma har nu också visat sig. Central saknar kvalité i samtliga lagdelar och detta är nästan ett mission impossible för Tevez att få ordning på. Tigre tog ledningen redan i den första spelminuten genom Alexis Castro. Därefter fyllde Mateo Retegui – numera ensam skytteligaledare – på med ytterligare två baljor och säkrade tre poäng för Tigre.