Inför kvällens matcher i Copa Sudamericana

Ikväll inleds gruppspelet i såväl Copa Libertadores – som Sudamericana och flera argentinska lag är involverade. Här kommer en kortare guide till dessa matcher.

I den förra artikeln gick vi igenom kvällens matcher i Copa Libertadores och därför fokuserar vi på Sudamericana i denna.

Banfield mot Santos (Brasilien). Avspark: 00:15.

Banfield tar sig an storklubben Santos i Copa Sudamericana på hemmaplan. Det grönvita laget har knappast någon fin form just nu, även om man vann derbyt mot Lanús för lite mer än två veckor sedan.

Det är extra viktigt att plocka poäng redan ifrån starten, i Copa Sudamericana, eftersom endast gruppvinnarna går vidare.

Förmodad startelva för Banfield: Bologna: Coronel, Maciel, Lollo, Quinteros: Dátolo, Domingo, Galoppo: López, Cruz, Álvarez.

För kvällens motstånd står ett Santos som har en stark trupp att tillgå. Dessutom är man avsevärt mer rutinerade i dessa sammanhang än Banfield – som f.ö. har varit utan kontinentalt spel sedan 2018 – och känslan är att detta kan bli en svår nöt att knäcka för argentinarna.

Ceará – Independiente. Avspark: 00:15.

Independiente reser till Brasilien för att spela bortamatch mot Ceará. Eduardo Domínguez lag tog en välbehövlig seger i helgen när Barracas Central avfärdades på bortaplan med 1-0. Nu väntar ett betydligt svårare motstånd och det återstår att se vad Independiente kan åstadkomma.

Man saknar sitt ordinarie mittbackspar då Insaurralde och Barreto båda två är skadade. Dessutom är högerbacken Alex Vigo ett frågetecken.

Förmodad startelva för Independiente: Sosa: Asis, Laso, Costa, Rodríguez: Soñora, Romero, Blanco: Roa, Benegas, Toni.

Motståndet ikväll står alltså Ceará för. Den brasilianska klubben kom elva i fjolårets ligatabell och har kanske inte den mest namnkunniga startelvan. Dock är man oerhört starka på hemmaplan och kvällens match kommer garanterat att bli en utmaning för Independiente.