Inför kvällens matcher i Copa Libertadores

Ikväll inleds gruppspelet i såväl Copa Libertadores – som Sudamericana och flera argentinska lag är involverade. Här kommer en kortare guide till dessa matcher.

Äntligen är vi framme vid gruppspelet i såväl Copa Libertadores – som Sudamericana och ikväll är flertalet argentinska klubbar i farten. Vi inleder med att spana i dom två lagen som ska göra sina premiärer i årets Libertadores.

Colón mot Peñarol (Uruguay). Avspark: 00:15.

Colón förlorade helgens ligamatch, något överraskande, mot Aldosivi med 3-1. I den matchen valde tränaren Falcioni att rotera litegrann inför kvällens möte med den uruguayanska storklubben Peñarol. I afton däremot väntas tränaren ställa starkast möjliga lag på planen.

Förmodad startelva för Colón: Burián: Meza, Garcés, Goltz, Teuten: Aliendro, Lértola, Bernardi: Pulga Rodríguez, Farías, Beltrán.

För motståndet står ett Peñarol som vann ligan ifjol och som har stor erfarenhet ifrån denna typ av matcher. I truppen återfinns flera argentinska spelare – däribland Lucas Viatri, Daniel Musto och Federico Carrizo.

Deportivo Cali (Colombia) mot Boca Juniors. Avspark: 02:30.

Boca Juniors kommer till kvällens match med en tveksam insats mot Arsenal i ryggen. Förra helgens ligamatch slutade 2-2 på La Bombonera och tränaren Battaglia fick fler frågetecken att räta ut – än svar.

Till kvällens match saknas flera spelare i Boca Juniors. Några av dessa är avstängda efter skandalmatchen mot Atletico Mineiro i höstas. Bland dessa återfinns Sebastián Villa, Marcos Rojo, Carlos Izquierdoz, Pulpo González och Javier García. Här är det också värt att poängtera att Villa är avstängd under hela gruppspelet vilket givetvis är ett enormt avbräck för storklubben.

Utöver dessa bortfall är även Pol Fernández skadad. Detta gör att Battaglia får pussla runt en hel del i sin startelva. Eduardo Salvio fick några välbehövliga minuter mot Arsenal, men imponerade inte och förpassas därför återigen till bänken. Istället kommer Battaglia att satsa på 19-årige Exequiel Zeballos längst fram ihop med Darío Benedetto.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Rossi: Advíncula, Zambrano, Ávila, Fabra: Medina, Campuzano, Ramírez: Romero: Benedetto, Zeballos.

I motståndarlaget Cali återfinns en gammal bekant person för alla oss som följt den argentinska fotbollen det senaste decenniet. Teófilo Gutiérrez, med ett förflutet i både River Plate och Rosario Central, spelar i den colombianska klubben. 36-åringen anlände ifrån Junior ifjol och kommer säkerligen vara sugen på att reta upp sina gamla antagonister i Boca Juniors.

Det är nämligen värt att nämna det faktum att Gutiérrez blev utvisad under en match mellan Boca Juniors och Central. Detta efter att han hade hånat Boca-publiken genom att göra ett tecken längs med tröjan som skulle symbolisera Rivers diagonala streck på tröjorna. Detta kan onekligen bli en intressant match-i-matchen.

Fotnot: Genomgång av lagen i Sudamericana kommer i del 2.