Fredagens matcher i Copa Liga Profesional: Vélez besegrade Aldosivi i Buenos Aires

Fredagen bjöd på fyra stycken matcher i Copa Liga Profesional där vi bl.a. fick se Vélez Sarsfield ta tre poäng hemma mot Aldosivi.

Kvällen inleddes i Sarandí och på Estadio Julio Humberto Grondona. Hemmalaget Arsenal tog emot Rosario Central och känslan på förhand var att gästerna skulle vara det starkaste laget. Det blir dock inte alltid som man tänkt sig och det var faktiskt istället Arsenal som inledde matchen bäst.

Rosario Central har haft stora problem med defensiven, under dom senaste säsongerna, och i gårdagens match syntes inga tecken på någon förbättring. Istället utnyttjade Arsenal ett ögonblick då Centrals försvarare stod och sov. Ett inspel ifrån höger nickades tillbaka, mot den bortre stolpen, av Alejo Antilef. Där dök nyförvärvet ifrån Godoy Cruz, Sebastián Lómonaco, upp och nickade in ledningsmålet för hemmalaget.

Central arbetade sig, succesivt, in i matchen och lyckades också få dit en kvittering precis innan halvtidsvisslan. En frispark ifrån vänster lyftes fint in av Emiliano Vecchio och prickade klockrent pannan på en framåtlutad Marco Ruben. Anfallaren gjorde en ”palomita” (slängnick) som t.o.m. hade gjort Aldo Poy stolt.

Marco Ruben var bortalagets, och hela planens, i särklass bäste spelare. Faktum är att han också borde ha blivit segerskytt då Ruben dundrade in 2–1 med dryga kvarten kvar på matchklockan. Linjedomaren tyckte dock annorlunda och vinkade av målet för offside eftersom en Central-spelare stod i offsidelinje med skottet. Det är emellertid högst tvivelaktigt att Arsenals målvakt, Axel Werner, hade haft någon som helst chans på avslutet ändå.

Istället slutade matchen med delad pott. Givetvis var det inte denna starten som varken Kily González – eller Rosario Central hade hoppats på.

**

Strax efter klockan elva på kvällen drog två stycken matcher igång parallellt med varandra. I Buenos Aires tog Vélez Sarsfield emot Aldosivi och borta i Mendoza ställdes hemmalaget Godoy Cruz mot Tigre.

I den förstnämnda matchen var Vélez Sarsfield det bättre laget under hela matchen, även om den första halvleken var hyfsat jämn. Vélez vann också tillslut efter att Luca Orellano samt Lucas Janson gjort varsitt mål under matchens sista halvtimme. Planens gigant var dock Lucas Pratto som var involverad i det mesta som skedde offensivt och som tydligt visade vad han kommer att bidra med under den kommande säsongen.

Aldosivi gjorde absolut ingen dålig match, men hade svårt att stå emot när Vélez Sarsfield växlade upp tempot under den andra halvleken.

I Mendoza delade Godoy Cruz och Tigre broderligt på poängen. Bortalaget tog ledningen efter att ytterbacken, Lucas Blondel, dragit på ett riktigt drömmål under slutskedet av den första halvleken. Hemmalaget fick dock tillslut in en kvittering i matchens absoluta slutskede när Gianluca Ferrari tryckte dit kvitteringen.

**

Fredagens sista match spelades mellan Banfield och San Lorenzo. Detta blev en ganska sluten tillställning som också slutade mållöst. San Lorenzo gav ett bättre intryck, än man gjort på länge, och framförallt satt defensiven på ett tillfredsställande sätt.