Talleres klara för historisk final – kan vinna sin första stora nationella titel någonsin

Talleres är klara för en historisk final i Copa Argentina efter att ha besegrat Godoy Cruz med 1-0 under onsdagskvällen.

Estadio Provincial Juan Gilberto Funes i San Luis var skådespelsplatsen för gårdagens semifinal i Copa Argentina mellan Talleres och Godoy Cruz. I potten låg en finalplats där Boca Juniors väntar i Santiago del Estero.

Första halvlek var jämn – och intensiv där regnet spelade en stor faktor i att närkamperna blev fler och glidtacklingarna mer frekventa. Godoy Cruz hade dom farligaste målchanserna innan paus, men fick inte utdelning. Martín Ojeda var som vanligt ett orosmoment och den som kom närmast ett ledningsmålet för Godoys vidkommande.

Efter pausen öppnande matchen upp sig mer och mer. Knappa kvarten in rann Michael Santos igenom Godoys försvar och efter en dråplig situation dömde domaren straff för Talleres. Fram klev Diego Valoyes och tryckte dit det som skulle visa sig bli segermålet.

Talleres höll nämligen emot och kvalificerade sig därmed för en historisk final i Copa Argentina. Man blev därmed också klara för nästa års Copa Libertadores och hjälpte, indirekt, även Boca Juniors att närma sig spel i samma turnering.

Nu väntar en final mellan Talleres och Boca Juniors nästa onsdag i Santiago del Estero. Skulle Talleres vinna den är det deras första stora nationella titel någonsin och deras första titel sedan man bärgade Copa CONMEBOL 1999. Det finns alltså all anledning att bänka sig framför finalen om mindre än en vecka.