Un día como hoy: Palermos magiska nick mot Vélez 2009

2009. Om det fanns någonting som Martín Palermo var en expert på att åstadkomma under sin aktiva fotbollskarriär, bortsett ifrån att göra en galen kvantitet av mål, var att göra det till synes omöjliga möjligt.

Med uppspärrade ögon och den sedvanliga näsan för mål uppfattade Martín Palermo situationen långt innan någon annan på planen gjort det. I Aperturan 2009 hade Boca Juniors gått lite svajigt och huvudtränaren Alfio Basile var ifrågasatt. Denna eftermiddag ställdes man mot Vélez Sarsfield och det började inget vidare för Bocas del.

Vélez gick upp i ledning två gånger om efter dubbla mål av Leandro Caruso. Boca kvitterade dock lika många gånger genom först Sebastián Battaglia och Juan Román Riquelme. När matchuret kröp upp mot den 75:e matchminuten såg det ut som att det hela skulle sluta oavgjort, men då kom situationen.

Vélez målvakt Marcelo Montoya rusade ut för att avstyra en långboll, men utrensningen blev inte bättre än att den gick rakt mot Martín Palermo. Med närmare 40 meter till målet trodde nog dom flesta att anfallaren, åtminstone, skulle ta emot bollen först innan han avslutade. Men Palermo gjorde raka motsatsen. Istället mötte han bollen med pannan och ifrån 40 meters håll fick han till en stenhård nick som letade sig in i det obevakade målet.

På många sätt och vis var det ett smått omöjligt mål att göra. Vem gör egentligen mål ifrån 40 meters hål med huvudet? Martín Palermo är svaret. Han brukade göra det omöjliga möjligt och efter karriärens slut rankade han målet mot Vélez som ett av sina främsta genom karriären.

Martín Palermo firar vilt efter sitt vackra mål mot Vélez 2009.

”Dom målen som jag värderar högst under min karriär är målet mot River Plate i Copa Libertadores 2000, dagen då jag precis kommit tillbaka ifrån min skada. Målet mot Independiente 2007 ifrån halva planen, nicken mot Vélez ifrån 2009, dom målen mot Peru 2009 i kvalspelet samt målet mot Grekland i VM 2010″.

Det omöjliga kunde ofta bli möjligt när Martín Palermo fanns med nere på planen.