Argentina mot Venezuela i VM-kvalet

Då drar vi återigen igång VM-kvalet och mötet mellan Argentina och Venezuela.

Det har inte gått jättelång tid sedan Argentina lyfte pokalen i Copa América och kunde titulera sig mästare i Sydamerika. Trots det har det hänt en hel del saker sedan dess. Lionel Messi har bytt klubb till Paris Saint-Germain, De Paul har kritat på för Atlético Madrid och Paulo Dybala har blivit Juventus självklare mittpunkt sedan Ronaldo valt att lämna för Manchester United.

Men nog om dessa ointressanta klubblag, det är trots allt landslaget som vi ska fokusera på här. Lionel Scaloni har tagit ut en bastant trupp till den kommande veckans tre kvalmatcher och den största nyheten var såklart att Paulo Dybala återigen är med i en landslagstrupp. Han missade som bekant Copa América, men ges nu chansen när det är skralt på tillgängliga anfallare. Lucas Alario, Mauro Icardi och Sergio Agüero är alla skadade.

Såhär sa förbundskaptenen Lionel Scaloni om uttagningen och tankarna kring att Dybala återigen är med i landslaget.

”Paulo har alltid varit en del av landslaget, han hade inte fått särskilt mycket speltid inför sommarens mästerskap och därför lämnades han utanför truppen, men han har alltid varit med i processen. Vi har alltid uppskattat honom, värderat honom högt för såväl det fotbollsmässiga, men även för det han bidrar med till gruppen. Jag ser honom som offensiv mittfältare eller central anfallare. När vi spelar med tre stycken i anfallet kan han spela på samtliga av dessa positioner. Han ser bra ut, har kommit igång bra med sitt klubblag och vi är glada över att ha honom tillbaka i laget”.

Paulo Dybala är tillbaka i landslagstruppen igen.

Vidare poängterade Lionel Scaloni att kvällens startelva inte kommer att innehålla särskilt många förändringar jämfört med sommarens Copa América.

”Igår gjorde vi vår första träning tillsammans. Vi har pratat med samtliga spelare för att se deras fysiska status, men elvan är inte bestämd ännu. Förklarligt kommer den inte att skilja sig särskilt mycket ifrån den sista matchen, finalen i Copa América. Vi fortsätter på den inslagna vägen”.

Den stora frågan rör mest troligt högerbacksplatsen där Scaloni har tre stycken alternativ. Under Copa América alternerade han mellan Molina och Montiel och nu har Scaloni även Juan Foyt att välja mellan. Det är väl med detta i beaktning högst troligt att det därför, ikväll, står mellan Molina och Montiel.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Molina/Montiel, Pezzella, Otamendi, Acuña: De Paul, Guido Rodríguez, Lo Celso: Messi, Lautaro Martínez, Di María.

**

Argentina har hittills presterat bra i VM-kvalet. Man ligger tvåa med 12 inspelade poäng på sex spelade matcher. Leder det sydamerikanska VM-kvalet gör Brasilien då dom faktiskt tagit maximalt antal poäng efter sex spelade omgångarna.

Morgondagens motståndare Venezuela har, precis som man brukar, haft det tuff i kvalspelet såhär långt. Man har bara lyckats bärga fyra poäng och är redan en bit efter platserna till VM i Qatar.

Torsdagens match spelades på Estadio Olímpico de la UCV. Avsparken är 02:00, svensk tid, natten mot fredag och kan ses på Viaplay.