Scalonis trupp till VM-kvalet: Dybala tillbaka

Under måndagen presenterade Lionel Scaloni sin trupp till VM-kvalmatcherna mot Venezuela, Brasilien och Bolivia i september. I denna trupp återfanns bl.a. Paulo Dybala.

Mellan den andre och nionde september ska Argentina spela tre kvalmatcher till VM i Qatar 2022. I dessa ställs man mot Venezuela, Brasilien och Bolivia. Därför presenterade förbundskaptenen Lionel Scaloni, under måndagen, sin trupp till kvalmatcherna.

I denna återfanns flera förändringar jämfört med Copa América, som var den senaste samlingen. Två spelare saknas jämfört med den truppen och det handlar om Sergio Agüero och Agustín Marchesín som båda är skadade. Agüero har problem med en sträckning medan Marchesín har en krånglande meniskel.

Fyra spelare tas ut som inte var med i Copa América. Det handlar om Villarreals högerback Juan Foyt – och målvakten Geronimo Rulli, Aston Villas mittfältare Emiliano Buendía samt Juventus anfallare Paulo Dybala.

I Foyts fall var det lite överraskande att han lämnades utanför truppen till Copa América, men efter några tveksamma insatser föll han ifrån. Rulli gör en efterlängtad återkomst i landslaget och är tänkt att fylla Marchesíns skor tills vidare. Emiliano Buendía var med i truppen inför Copa América, men dom flesta var ganska införstådda med att mittfältaren skulle falla ifrån inför mästerskapet. Nu har Buendía bytt klubb ifrån Norwich till Aston Villa och får alltså återigen chansen i landslaget.

Den största återkomsten i landslaget står dock ändå Paulo Dybala för. Juventus anfallare har varit skadedrabbad under dom senaste säsongerna och lämnades utanför Copa América då Scaloni ansåg att han inte var i matchform. Nu är Dybala tillbaka och gjorde mål för Juventus i deras ligapremiär i helgen mot Udinese.

Senaste gången som Dybala spelade i landslaget var 2019 i en träningsmatch mot Uruguay i Tel Aviv.

Faktum är att Dybala inte gjort någon match för Argentina på snart två år. Hans senaste framträdande kom 2019 i en träningsmatch mot Uruguay i Tel Aviv. Efter detta har han varit uttagen vid två tillfällen i VM-kvalet, men av olika anledningar blivit tvungen att lämna återbud pga. diverse skador.

Argentina inleder kvalmatcherna i september den 2:e mot Venezuela i San Cristóbal. Därefter väntar Brasilien på bortaplan i Recife den 5:e innan Bolivia stundar hemma på Estadio Monumental i Buenos Aires den 9:e.

Argentinas trupp i sin helhet: