Kaos mellan Barracas Central och Belgrano – utomstående attackerade bortalaget

Matchen i Primera Nacional (andradivisionen) mellan Barracas Central och Belgrano spårade ur fullständigt när personer ifrån föreningens Barra började slåss med bortalagets spelare. 

Drabbningen i sig var stökig redan ifrån början. Det eskalerade sedan när Belgrano drog på sig dubbla röda kort under den andra halvleken och en tränare i Caruso Lombardi som blev uppskickad på läktaren. I en match där domarinsatsen definitivt måste synas i sömmarna fick även Barracas en tveksam straff i slutet som innebar matchens enda mål. Caruso Lombardi var inte heller nådig i sin kritik efter matchen.

”Denna domaren var inte framlottad – han var ditsatt. Om dom vill att Barracas ska gå upp då kommer dom också att göra det. Men ifall matcherna redan är bestämda då skiter vi att ställa upp framöver”. 

Efteråt bröt turbulens ut när folk ifrån, vad många tror, är hemmalagets Barra tagit sig in på hemmaplanen och attackerat spelare i bortalaget med sparkar och slag. En spelare i Belgrano blev golvad av en knytnäve och polisen fick ingripa. 

Därefter försökte bortalagets spelare att barrikera sig i omklädningsrummet för att undvika ytterligare konfrontationer med dom våldsintresserade personerna. Men det hjälpte inte då dessa tog sig in ifrån en sidodörr och återigen blev Belgranos spelare attackerade. 

Enligt Belgranos pressmeddelande efter matchen ska i princip alla regler som finns att bryta ha blivit det ifrån hemmalagets sida. Det fanns människor inne på arenan, som inte arbetade inom klubben, trots att publik inte är tillåtet på matcher i Argentina till följd av Coronarestriktionerna. Dessutom ska dessa människor ha rört sig fritt trots att detta också är förbjudet enligt reglementet. Samtidigt fick inte folk ur Belgranos styrelse sitta bakom bortalagets bås, vilket är kutym just nu under Coronapandemin, och fick identifiera sig för att ens få tillåtelse att komma in på läktaren. 

Som krydda på alltihop var där inget vatten i ledningarna när Belgrano skulle duscha efter allt kaos. Istället fick dom eskorteras, av polis, skitiga och skärrade över vad som precis drabbat dom på Barracas hemmaplan.

Nu återstår det att se ifall Barracas åker på ett kraftfullt straff med poängavdrag som följd eller vad som händer. 23 personer har identifierats av polis som inte borde ha varit inne på arenan under matchens gång. 

Det ska nämnas att anledningen till att många anser att Barracas Central blir förfördelad inom den argentinska klubbfotbollen är för att föreningen är Claudio Tapias favortiklubb. Samme man som är ordförande i det argentinska fotbollsförbundet. 

Fotnot: Barra Brava är våldsamma supportergrupperingar i Argentina som ofta är involverade i sammanstötningar med andra klubbars motsvarigheter.