Boca vann igen – men skadan på Salvio oroar

Boca Juniors besegrade Newell’s Old Boys med klara 2–0 under natten mot måndagen. Ytterligare ett styrkebesked ifrån Russos lag, men en skada på Eduardo Salvio oroar. 

Efter två omgångar av den argentinska ligan toppar Boca Juniors sin grupp med två raka segrar. Efter 2–1 mot Lanús under den föregående helgen följde Boca upp detta med att besegra Newell’s Old Boys med 2–0 på bortaplan under gårdagen.

Boca var det genomgående bästa laget och efter Tevez fina ledningsmål, där han rundade målvakten, kunde Lisandro López fastställa slutresultatet till 2–0 i den andra halvleken. Men även om resultatet – och insatsen i sig var väldigt positiv renderade skadan på Eduardo Salvio en viss oro i storklubben. 

Yttermittfältaren gick av med knappa tio minuter kvar på klockan med en befarad lårskada. Efter matchen var det enda beskedet som gavs ifrån klubbens läkare att Salvio fått ”en retning i muskulaturen”, något som brukar indikera på, minst, en lättare sträckning. 

I sådana fall finns risken att Salvio är borta mellan 2 – och 3 veckor, vilket i sig skulle innebära att han dels missar den första åttondelsfinalen av Copa Libertadores, mot Internacional, men även landslagets dubbla matcher mot Paraguay och Peru under veckan som kommer.  

Med detta sagt kan man förstå att såväl Russo som förbundskaptenen Lionel Scaloni följer utveckling kring yttermittfältaren med en nervös känsla i kroppen. För Bocas del var det såklart härligt att återigen vinna – men segern kan ha varit dyrköpt.