Här är grupperna till den nya säsongen

Under fredagskvällen lottades grupperna till den kommande säsongen av Liga Profesional och några klubbar fick lättare lottning än andra.

Solen sken i Buenos Aires när dom ledande figurerna inom den inhemska fotbollen samlades för att lotta grupperna till den kommande säsongen. Ligapremiären kommer att vara om exakt två veckor – den 30:e oktober – och formatet är känt sedan tidigare. 

Lagen delades under fredagen upp i sex olika grupper, med fyra lag i varje, där samtliga ska möta varandra två gånger inom gruppen. 

Här är grupperna:

Grupp 1: Racing Club, Arsenal, Atlético Tucumán och Unión.

Grupp 2: Independiente, Defensa y Justicia, Central Córdoba och Colón.

Grupp 3: River Plate, Banfield, Godoy Cruz och Rosario Central.

Grupp 4: Boca Juniors, Lanús, Talleres och Newell’s Old Boys.

Grupp 5: San Lorenzo, Argentinos Juniors, Aldosivi och Estudiantes.

Grupp 6: Vélez, Huracán, Patronato och Gimnasia. 

En del fick betydligt lättare grupper än andra och en som stack ut lite extra var Grupp 4 som innehåller Boca Juniors, Lanús, Talleres och Newell’s Old Boys. I Argentina har man redan hunnit med att ge gruppen smeknamnet ”dödens grupp” och det är onekligen en stenhård konkurrens i denna. 

Av storlagen fick River Plate förmodligen den, på pappret, enklast gruppen med tre lag – i Banfield, Godoy Cruz och Rosario Central – som alla kommer ifrån lite tveksamma fjolårssäsonger. 

Exakt hur spelschemat kommer att se ut är ännu inte helt officiellt utan det får vi förmodligen vänta några dagar till på. Men det börjar närma sig och det känns såklart helt fantastiskt.