Bekräftat: Argentinska ligan återstartas på Maradonas födelsedag

Under gårdagskvällen kom bekräftelsen som många väntat på i Argentina. Landets högsta division, Liga Profesional, återstartar på Maradonas födelsedag den 30:e oktober. 

Efter ett möte mellan ledande person runt den argentinska ligafotbollen och landets regering kom man fram till ett beslut under gårdagen där det bekräftades att Liga Profesional återstartas igen fredagen den 30:e oktober – på Diego Armando Maradonas 60-årsdag. 

Formatet på säsongen kommer att vara väldigt annorlunda jämfört med tidigare år. Dom 24 lagen kommer att delas in i sex grupper med fyra lag i varje där alla lag möter varandra två gånger. Dom två bästa lagen, i varje grupp, går vidare till ett nytt gruppspel där lagen delas in i två grupper, och möter alla lag en gång. Här går endast vinnarna av grupperna vidare till en final som ska avgöra vilken klubb som vinner ligatiteln, samt en plats i nästa års Copa Libertadores.

För lagen som åkte ut i det första gruppspelet väntar en sidoturnering där vinnarna tar en plats i nästa års Copa Sudamericana. 

Seedningsgrupperna ser ut enligt följande, och lottningen av spelschemat kommer att ske inom en snar framtid.

Grupp 1: Boca, Independiente, Racing, River, San Lorenzo och Vélez.

Grupp 2: Colón, Estudiantes, Gimnasia, Newell’s, Rosario Central och Unión.

Grupp 3: Aldosivi, Atlético Tucumán, Central Córdoba, Godoy Cruz, Patronato och Talleres.

Grupp 4: Argentinos Juniors, Arsenal, Banfield, Defensa y Justicia, Huracán och Lanús.