Caniggia 30 år efter segern mot Brasilien: ”Jag njöt i landslaget”

Det har gått exakt trettio år sedan Claudio Caniggia rundade Taffarel i Brasiliens mål och avgjorde åttondelsfinalen av VM 1990. Idag pratade Caniggia med en argentinsk radiokanal om matchen för 30 år sedan.

Efter att ha varit petad i öppningsmatchen mot Kamerun startade Caniggia i samtliga matcher för Argentina på vägen mot VM-finalen i mästerskapet 1990. Just finalen missade han sedan också pga. avstängning. Målet mot Brasilien menar Caniggia betydde lika mycket för honom som det mot Italien i semifinalen.

”Jag skulle sätta dom båda målen på samma nivå. Italien var dom största favoriterna i mästerskapet och hade inte släppt in något mål fram till semifinalen. Men jag håller ändå målen som lika viktiga”.

VM 90-laget gick igenom många motgångar men trots det nådde man långt i turneringen. Många anser att förbundskaptenen Carlos Bilardo hade en stor del i detta.

”Under hela min karriär spelade jag för att sätta upp andra som skulle göra mål och inte jag själv. Men under Bilardo ändrade jag på detta”.

Fletalet i det argentinska laget har pekat på att alla utomstående gjorde allt vad som stod i deras makt för att Argentina inte skulle vinna ett andra raka VM-guld. Caniggia är inne på samma linje.

”Dom ville inte att Argentina skulle vinna VM-guld”.

Avslutningsvis berättade Caniggia att han inte ångrar något under sin karriär utan att han njöt av varje ögonblick.

”Jag hade en karriär där det inte fanns något att ånga. Men landslaget var alltid landslaget. Jag kände en identifikation med laget, jag kände aldrig någon press utan hade bara roligt”.