Snabba funderingar: Boca Juniors föll i Colombia och San Lorenzo i Brasilien

Här kommer några snabba funderingar kring det senaste som skett inom den argentinska fotbollen.

… Boca Juniors föll, under gårdagen, i Copa Libertadores borta mot colombianska Pereira med 1-0. Förlusten sved förmodligen extra mycket med tanke på att den argentinska storklubben styrde spelet, under stora delar av matchen, plus att målet tillkom via en straffspark.

… efter förlusten i Colombia var Bocas tränare, Jorge Almirón, ändå nöjd med sitt lags insats; ”vi hade förberett oss på att matchen skulle bli så som den också blev, framförallt under den första halvleken. Det fanns dock många en-mot-en situationer, i offensiven, som vi dessvärre inte tog tillvara på. Det var väldigt jämnt och under den andra halvleken var den period då vi spelade som bäst. Vi kontrollerade spelet och de skapade egentligen inte några målchanser alls förutom en långboll, vilken renderade i straffen.”

… San Lorenzo föll även de under gårdagen och i deras fall handlade det om ett bortamötet med brasilianska Fortaleza, i Copa Sudamericana, vilket slutade 3-2 till hemmalaget. Att San Lorenzo släppte in 3-2-målet i den sjunde tilläggsminuten gjorde såklart inte saken mindre försmädligt. Annars var en av de stora snackisarna att Gonzalo Maroni återigen fick chansen ifrån start i San Lorenzo. Den offensiven mittfältaren har varit i tränare Insúas frysbox och har inte startat en match – fram till igår – sedan i augusti ifjol. Under årets säsong har det bara blivit några fåtal inhopp för Maroni som är utlånad ifrån Boca till el Ciclón. Mot Fortaleza tackade Maroni för förtroendet genom att göra det argentinska lagets båda mål. Det återstår därför att se ifall han kommer att få fler chanser framöver.

… i övrigt besegrade Newell’s Old Boys bolivianska Blooming med 3-2, på bortaplan, och Tigre spelade 0-0 hemma mot colombianska Deportes Tolima. Båda två i Copa Sudamericana. I Libertadores fick Argentinos Juniors med sig en pinne ifrån hemmamötet med Corinthians (0-0), trots att de var en man mindre under den avslutande kvarten.

… i natt möter River Plate peruanska Sporting Cristal i en väldigt viktig match i Copa Libertadores. Samtidigt fyller klubben 122 år idag och det brukar gå bra för River när de spelar matcher på sin årsdag. Som ett exempel besegrades Alianza Lima, på dagen för ett år sedan, i en minnesvärd tillställning som River vann med hela 8-1 efter att Julián Álvarez smällt dit sex mål. Får vi se något liknande i natt?