Snabba funderingar: Talleres seger över River i Córdoba, Bocas fina insats, Racings stora kris och Cauteruccios röda hår

Några korta funderingar – och senaste nytt kring det som har skett inom den argentinska klubblagsfotbollen.

… Boca Juniors besegrade Belgrano med klara 2-0 under gårdagskvällen och känslan är att Jorge Almirón verkligen har börjat att få i gång sitt lag – derbyförlusten senast till trots. Martín Payero och Darío Benedetto stod för gårdagens mål och Boca stod faktiskt för en genomgående stark insats mot ett dessutom starkt motstånd. Jag skulle nog vilja påstå att detta var lagets bästa insats under Almiróns ledning så här långt.

… sämre gick det för River Plate som åkte på en tung förlust borta mot ett otroligt formstarkt Talleres i Córdoba. Matchen slutade 2-1 efter att Rodrigo Garro gjort dubbla mål för hemmalaget. Rivers form är absolut inte dalande, rent generellt sett, men deras prestationer på bortaplan är vacklande. Under den kommande veckan ska laget dessutom åka till Perus huvudstad Lima – och ställas mot Sporting Cristal i en väldigt viktig match i Copa Libertadores. Förhoppningsvis kan Demichelis manskap få ihop bitarna bättre i den här matchen.

… Talleres seger innebär att laget närmare sig toppen av tabellen och Córdobaklubben är nu ensama på tredjeplatsen – sju poäng bakom serieledarna River. Tre raka och väldigt övertygande segrar för Javier Gandolfis manskap – dessutom mot starkt motstånd – gör att Talleres definitivt bör ses som en utmanare kring titeln framöver.

… Martín Demichelis uttalade sig optimistiskt och ganska rakt efter gårdagens förlust mot Talleres i Córdoba; ”Vi måste fortsatta att arbeta hårt med ödmjukhet, harmoni och respekt för vårt ämbete. Inom fotbollen måste man vinna matcher och vara precisa, idag gick det inte vägen. Jag skulle inte vilja säga att mitt lag har börjat att slappna av, men jag säger återigen att ingen blir mästare på 37 poäng. Det återstår fortfarande mycket av säsongen. Vi fick känna på vår första förlust först efter tio omgångar och jag är helt övertygad om att vi kommer att reagera bra även på detta nederlag.”

… vidare fortsatte Demichelis att premiera gårdagens motstånd; ”Man måste gratulera Talleres som visade att de är ett väldigt bra lag. Vid minsta misstag på mittplan var de där och tog bollen. Idag förlorade vi mot ett lag som gjorde det svårt för oss. Saker som vi inte tidigare har fått uppleva på samma sätt.”

… gårdagens segerorganisatörer, för Talleres, Rodrigo Garro var såklart väldigt nöjd med såväl sin insats som lagets; ”en enorm glädje för hela laget, för alla supportrar och för min familj som befann sig uppe på läktaren. Vi mötte serieledarna som har en enorm intensitet i sitt spel. Men vi har alltid sagt att vi i Talleres har våra egna styrkor. Vi gjorde en väldigt intelligent match och gick för att vinna. Inte vid något tillfälle drog vi ner på vår intensitet eller gav upp vårt sätt att spela på. Av just de här anledningarna vann vi också matchen.”

… Fernando Gago och hans Racing har det enormt kämpigt just nu. Förra veckans förlust mot Talleres, på hemmaplan, med 2-4 följdes upp med en 0-3-förlust borta mot Platense under söndagskvällen. Det blåser, med andra ord, snålt kring storklubben som dessutom ska spela en klurig match i Copa Libertadores, under den kommande veckan, mot Aucas i Ecuador.

… resultaten till trots verkar såväl klubbledningen som spelartruppen att stå bakom huvudtränaren Fernando Gago. Efter gårdagens förlust fastslog den rutinerade högerbacken, Iván Pillud, att han står bakom sin huvudtränare till hundraprocent; ”vi måste förändra många saker och fortsätta framåt. Personligen – och jag vet att hela gruppen står bakom Gago till döden. Vi har redan framfört detta till honom efter dagens match. Därefter är det upp till oss spelare och inte bara honom.”

… samtidigt var Fernando Gago även tydlig med att han absolut inte hade några som helst funderingar kring att säga upp sig; ”det är väldigt tufft just nu. De senaste matcherna har vi inte hittat varken resultaten eller ens ambitionen att stå emot våra motståndare. Idag gjorde de mål på oss redan efter fyra minuter. Detta är såklart saker som bekymrar en.”

… Independientes anfallare, Martín Cauteruccio, överraskade klubbens supportrar med sin nya frisyr under gårdagen. Efter att ha gjort mål i helgens möte med Tigre – f.ö. segermålet i den 95 minuten – bestämde sig anfallaren för att färga sitt hår rött. Cauteruccio hade nämligen lovat sin son, inför säsongen, att om han gjorde minst tio mål den här säsongen skulle han färga håret i klubbens färger. Helgens mål var 36-åringens tionde för säsongen och givetvis uppfyllde han sitt löfte till sonen.