Snabba funderingar: Militos utbrott, Tarotkort och Osvaldos omtalade cigarett-minne

Här kommer några snabba funderingar kring det senaste som skett inom den argentinska klubblagsfotbollen.

… Argentinos Juniors huvudtränare, Gabriel Milito, var enormt irriterad på huvuddomaren Facundo Tello under gårdagens möte med Tucumán på bortaplan. Argentinos vann visserligen matchen, men gästernas huvudtränare var ändå märkbart frustrerad över domarens insats. Han skrek bland annat; ”du missbrukar din auktoritet” till Tello som svarade med att visa ut Milito. Ganska onödigt av tränaren, kan man tycka, med tanke på att laget vann matchen med 2-1.

… Sebastián Battaglia gjorde, under gårdagen, sin första match som huvudtränare för Huracán. Mötet med Godoy Cruz slutade 0-0, men tränaren var ändå nöjd efteråt med lagets insats; ”intrycket var positivt av spelarnas relationer med varandra på planen och deras kämpaglöd. Med detta känner jag mig väldigt nöjd. Vi har, trots allt, bara haft två dagar att träna tillsammans.” Det återstår att se om Battaglia kan få i gång Huracán som, efter en lovande start på säsongen, kört fast ordentligt på sistone.

… imorgon ställs Talleres mot River Plate på hemmaplan (02:30) i ett högintressant toppmöte. Inför matchen har en erkänd tarotkortsläsare gett sin förutsägelse för hur mötets utgång ska bli. Can Tarot är är en känd personlighet runt River Plate och han brukar spå hur storklubbens matcher ska sluta. Han säger att det inte kommer att bli någon enkel match för River, att de kommer att ta ledningen, men att Talleres därefter kvitterar. Dock vinner River i slutändan, med 3-1, efter att Lucas Beltrán, Nicolás De la Cruz och Matías Suárez gjort fina insatser. Dessutom kommer storklubben att stå för en exemplarisk defensiv insats. Det återstår att se ifall tarotkorten talar sanning, eller inte.

… på tal om River Plate sägs det att storklubben är intresserade av att plocka hem mittbacken Ramiro Funes Mori i sommar. Den 32-årige, vänsterfotade, försvararen är fostrad i River och vann bland annat Copa Libertadores med storklubben 2015. Hans kontrakt med mexikanska Cruz Azul går ut i sommar och enligt argentinska tidningar ska Funes Mori vara inställd på att vända hem till River vid kontraktets slut. Martín Demichelis jagar mittbackar för att stärka upp backlinjen inför höstens avgörande i Copa Libertadores.

… den f.d. anfallaren Daniel Osvaldo uttalade sig häromdagen, återigen, kring incidenten som utspelade sig i Boca Juniors omklädningsrummet, för många år sedan, när anfallaren bestämde sig för att röka en cigarett efter ett möte med Club Nacional. Den dåvarande huvudtränaren Guillermo Barros Schelotto uppskattade inte detta och straffade Osvaldo hårt. Något som huvudpersonen själv menar hade mer att göra med att tränaren, helt enkelt, inte gillade honom. ”Verkligheten var egentligen den att han inte gillade mig och i stället för att prata med mig som en vuxen; ‘jag gillar inte dig, du måste leta efter en ny klubb’, började han att leta upp saker runt min karaktär för att jag skulle bli förbannad i stället.” Den här incidenten är närmast ikonisk och har varit omtalade i många år. Osvaldo hann även på att skicka följande passning till Barros Schelotto; ”i Italien är det inget ovanligt att spelarna röker, men Barros Schelotto spelade ju aldrig där, så det vet ju inte han någonting om.”

… den f.d. Boca – och Lanús-spelaren Junior Benítez har blivit arresterad p.g.a. att ha utfört våld – och hot i hemmet. Det ska bland annat ha att göra med händelser ifrån såväl 2021 som 2022 då Benítez ska ha hotat personer i sin ex-frus familj – däribland hennes bror med en pistol. Han har redan varit arresterad för detta vid ett tidigare tillfälle, men den gången genererade det hela inget åtal. Det återstår att se ifall det blir något med den saken denna gång.

… den 21-årige mittfältaren Esteban Fernández gjorde ett riktigt fint drömmål för River Plates reservlag, under lördagen, när storklubben besegrade Talleres med klara 3-0. Fernández dribblade förbi fyra personer och rundade dessutom målvakten innan han rullade in bollen i öppet mål. Även den väldigt omtalade stortalangen, 17-årige Claudio Echeverri, hamnade i målprotokollet. Därmed skuggar River tre poäng bakom Vélez Sarsfield i Reservligan.