Omgångens lag i Liga Profesional 2023: Omgång 15 – ”En av de bästa anfallarna den här säsongen”

Omgång 15 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Sebastián Meza. Sarmiento (3)
Kommentar: Gjorde återigen en fin insats för sitt Sarmiento när laget tog tre enormt viktiga poäng borta mot Central Córdoba i Santiago del Estero. Meza har varit en av säsongens bästa målvakter, i Liga Profesional, och han har varit detta i ett lag som stundtals haft det väldigt jobbigt.

Försvarare:

Eric Meza. Colón (1)
Kommentar: Målskytt för sitt Colón i deras 2-0-seger hemma mot Banfield i Santa Fe.

Abel Luciatti. Tigre (1)
Kommentar: Gjorde ett av målen när Tigre spelade 2-2 hemma mot Newell’s Old Boys under söndagskvällen. Var i övrigt även duktig i duellspelet.

Gastón Benedetti. Estudiantes (1)
Kommentar: Gjorde sina två första mål, någonsin, i Primera Division när Estudiantes besegrade Vélez Sarsfield, på hemmaplan, med 2-0. Har rollen som wingback, men fungerar egentligen mer som en renodlad yttermittfältare.

Mittfältare:

Jaminton Campaz. Rosario Central (2)
Kommentar: En av de bästa spelarna på plan när Rosario Central krossade Platense på hemmaplan med 4-0. Jaminton bidrog med såväl mål – som framspelningar. Har varit ett överraskande positivt nyförvärv den här säsongen.

Iván Tapia. Barracas Central (1)
Kommentar: Ständigt en ledarfigur för sitt Barracas Central och i helgens hemmamöte med Instituto (seger med 3-0) hamnade Tapia dessutom i målprotokollet.

Tomás Belmonte. Lanús (1)
Kommentar: Segerskytten i Lanús välbehövliga hemmaseger över Huracán med 1-0.

Diego Valoyes. Talleres (2)
Kommentar: Tvåmålsskytt borta mot Racing och tillsammans med Michael Santos en av de stora segerorganisatörerna i Talleres fina 4-2-seger i Avellaneda.

Anfallare:

Cristian Tarragona. Gimnasia (1)
Kommentar: Stod för matchens enda mål när Gimnasia besegrade Arsenal på bortaplan med 1-0 under måndagskvällen. Det var inget dussinmål heller, utan ett väldigt elegant sådant ifrån Tarragona.

Miguel Borja. River Plate (1)
Kommentar: Avgjorde Superclásicot hemma mot Boca Juniors genom att kyligt placera dit segermålet ifrån elvameterspunkten. Fortsatte sedan att fira målet, i godan ro, samtidigt som hans medspelare – och motståndare bråkade på mittplan.

Michael Santos. Talleres (5)
Kommentar: Två mål och en assist blev det för Michael Santos borta mot Racing Club under måndagskvällen. Det börjar nästan bli tjatigt, men det tål att poängteras att Santos har varit en av seriens bästa anfallaren den här säsongen och är nu i ensam skytteligaledning på tio gjorda mål (och fyra assist) på femton omgångar. Ruskigt imponerande!

Tränare:

Javier Gandolfi. Talleres (3)
Kommentar: Efter några svaga insatser har nu Talleres vunnit två raka matcher, på ett övertygande sätt, och känslan är att laget återigen är på rätt kurs. I skrivande stund placerar sig Gandolfis manskap på en fjärdeplats med endast två poäng upp till tvåan San Lorenzo. Córdobaklubben kommer garanterat att slåss om en plats till nästa års Copa Libertadores, vilket givetvis är enormt glädjande.