Snabba funderingar: Bocas senaste haveri, Clásico del Oeste och den uppskruvade stämningen inför kvällens derby i Avellaneda

Här kommer några snabba funderingar kring det senaste som skett inom den argentinska fotbollen. Däribland Bocas senaste förlust, krysset i Clásico del Oeste och hetsen inför kvällens derby i Avellaneda.

… Boca Juniors inkasserade sin andra raka förlust sedan Jorge Almirón tillträdde som ny huvudtränare, för klubben, under inledningen på den föregående veckan. Gårdagens 0-1-förlust, mot Estudiantes, var återigen en svag insats ifrån storklubben och det finns sannerligen mycket att jobba på för Almirón. Själv var han sammanbiten efter gårdagens match; ”det är dags nu framöver för spelarna att bevisa att de klara av att spela för Boca Juniors.” Härnäst väntar Copa Libertadores, under den kommande veckan, hemma mot Pereira.

… ifrån La Bomboneras läktare vädrades missnöjet ifrån Boca Juniors supportrar under gårdagen. Den klassiska ramsan; ”movete Boca movete” (rör på dig Boca rör på dig) ekade långa stunder under matchen. Supportrarna kräver seger mot Pereira på tisdag.

… gårdagens möte på La Bombonera avgjordes genom ett praktfullt golazo ifrån Estudiantes anfallare Mauro Boselli. Den 37-årige anfallaren visade upp en vighet som hette duga när han cyckelsparkade in segermålet med fem minuter kvar på matchklockan. Efteråt konstaterade han skämtsamt; ”jag sa till Zuqui (han som slog assisten) att lägga den exakt där på min fot.”

… Deportivo Morón och Almirante Brown delade broderligt på poängen i gårdagens Clásico del Oeste. I en fartfylld, energisk och underhållande tillställning skrevs slutsiffrorna till 2-2 och mest tillfreds med detta resultat torde gästerna ha varit. Morón hade nämligen ledningen två gånger om, men detta är lite talande för deras säsong så här långt. Resultaten studsar inte riktigt deras väg just nu. Almirante Brown däremot blev markant bättre när Nazareno Bazan och Diego García kom in efter timmen spelad. Poängen innebär att Almirante delar på serieledningen i sin zon med Agropecuario. Deportivo Morón ligger å sin sida alltjämt sist.

… hetsen inför kvällens derby i Avellaneda, mellan Independiente och Racing, är ordentligt uppskruvat. Igår samlades ett stort antal Racing-supportrar utanför Independiente hemmaplan, iklädda spökdräkter med texten B på, för att håna sina ärkerivaler och det faktum att de åkte ur högstaserien för drygt tio år sedan. Independiente anhängare svarade idag med att attackera Racings hemmaplan och med fyrverkerier, bangers och annat håna sina antagonister. Kvällens match är slutsåld vilket innebär att lite över 40,000 åskådare kommer att ta emot spelarna klockan 21:30, svensk tid.

… det sägs att det förbereds ett stort och maffigt mottagande av spelarna inför kvällens derby. Independientes supportrar har förberett tifo och det ryktas om att över 30,000 ballonger kommer att användas samt tvåhundra nya paraplyn samt ett överflöd av konfetti och bengaler.

… kvällens derby innebär också debut för Ricardo Zielinski som huvudtränare för Independiente. Han sällar sig därmed till den skaran av tränare som lett såväl Racing – som Independiente i karriären.