Omgångens lag i Liga Profesional 2023: Omgång 7 – ”Har kommit i gång ordentligt den här säsongen”

Omgång 7 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Sergio Romero. Boca Juniors (2)
Kommentar: Trots att Boca Juniors föll mot jumbon Banfield, med 1-0, var ändå målvakten Sergio Romero en av matchens förgrundsfigurer. Utan hans hjälp hade nämligen förlustsiffrorna blivit avsevärt större för storklubben. Romero räddade dessutom en straff ifrån Andrés Chávez.

Försvarare:

Gastón Hernández. San Lorenzo (1)
Kommentar: Målskytt mot Gimnasia och en genomgående klockren insats defensivt.

Cristian Lema. Lanús (1)
Kommentar: Bra defensivt när han stoppade samtliga av Belgranos anfallsförsök och såg till att nollan hölls intakt.

Aarón Quirós. Banfield (1)
Kommentar: Stod för segermålet hemma mot Boca Juniors och säkrade därmed Banfields första seger för säsongen.

Mittfältare:

Santiago Ascacibar. Estudiantes (1)
Kommentar: Visade hjärta och kämpaglöd, vilket är något som har saknats hittills i årets Estudiantes, och fixade tre välbehövliga poäng i matchens allra sista sekund hemma mot Huracán.

Jalil Elias. San Lorenzo (1)
Kommentar: Han vuxit ut till en ledare under Insúas ledning och har dessutom fått ta över lagkaptensbindeln. Slog en assist i 4-0-segern hemma mot Gimnasia.

Leandro Maciel. Central Córdoba (1)
Kommentar: Stod för ett drömmål mot Tigre när Central Córdoba vann sin andra raka hemmamatch i seriespelet.

Matías Rojas. Racing Club (2)
Kommentar: På tal om drömmål stod Rojas för ett fantastiskt vackert sådant i hemmamötet mot Sarmiento. Faktum är att det är otroligt få spelare som är kapabla till att göra ett liknande mål som Rojas gjorde i helgen.

Anfallare:

Andrés Vombergar. San Lorenzo (1)
Kommentar: Vombergar har vuxit ut till något av en favoritspelare för undertecknad. Han har egentligen allting som man vill ha av en anfallare. Han är stark i kroppen, bra på huvudet, har ett fint avslut, är hyfsat snabb och besitter dessutom ett helt underbart namn. Mot Gimnasia stod Vombergar för ledningsmålet med en väldigt elegant nick.

Adam Bareiro. San Lorenzo (1)
Kommentar: Tvåmålsskytt mot Gimnasia där ett av dessa mål var en välslagen Panenka-straff. Har kommit i gång ordentligt den här säsongen och bildar ett fint anfallspar med Vombergar.

Lucas Beltrán. River Plate (1)
Kommentar: Bäst på plan när River Plate tog sin andra raka seger i ligaspelet – den tredje raka med cupen inräknad – och Beltrán stod dessutom för två av målen i 3-0-segern över Godoy Cruz. Den 21-årige anfallaren har kommit i gång ordentligt den här säsongen och förhoppningsvis kan han fortsätta på den inslagna vägen.

Tränare:

Rubén Darío Insúa. San Lorenzo (3)
Kommentar: San Lorenzo är serieledare efter att ha krossat Gimnasia med 4-0, på hemmaplan, i den rykande heta sommarvärmen. Insúas manskap har gett nytt hopp till supportrarna som efter år av besvikelser äntligen kan börja drömma om ett nytt ligaguld.