Omgångens lag i Liga Profesional 2023: Omgång 5 – ”Har varit fenomenal under inledningen av säsongen”

Omgång 5 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Alejandro Medina. Arsenal (1)
Kommentar: Stod för flera matchavgörande räddningar borta mot River Plate, på Estadio Monumental, när Arsenal överraskande vände och vann.

Försvarare:

Jorge Figal. Boca Juniors (2)
Kommentar: Hamnade i målprotokollet för andra matchen i följd och den här gången blev det dessutom direkt matchavgörande. Figal avgjorde nämligen mötet med Vélez, på bortaplan, i den åttiosjunde spelminuten för Boca Juniors vidkommande.

Gonzalo Piovi. Racing Club (2)
Kommentar: Stod för ett fantastiskt drömmål i hemmamötet med serieledarna Lanús, vilket bäddade för tre poäng till Racing. I övrigt stod Piovi dessutom för en klockren insats rent defensivt.

Carlos Quintana. Rosario Central (1)
Kommentar: Stabil bakåt när Rosario Central knep samtliga tre poäng hemma mot Godoy Cruz under fredagskvällen.

Mittfältare:

Ricardo Centurión. Barracas Central (1)
Kommentar: Mycket delaktig offensivt i Barracas Centrals 1-0-seger över Gimnasia. Visserligen hamnade inte Centurión i målprotokollet (målet gjordes i stället av Carlos Arce), men hans insats gav definitivt mersmak.

Gastón Lodico. Instituto (1)
Kommentar: Målskytt och spelfördelare i Institutos mycket imponerande 3-1-seger över Newell’s Old Boys på hemmaplan.

Lautaro Guzmán. Arsenal (1)
Kommentar: Såväl målskytt som framspelare när Arsenal överraskande nog vände – och vann borta mot River Plate med 2-1.

Francisco Pizzini. Talleres (3)
Kommentar: Har haft en strålande inledning på säsongen och borta mot Platense var Pizzini återigen i händelsernas centrum. Han stod bland annat för matchens första mål och var ett ständigt orosmoln för Platenses försvarare.

Anfallare:

Nicolás Fernández. Defensa y Justicia (1)
Kommentar: Målgörare och framspelare när Defensa y Justicia krossade Tucumán med 3-0.

Mateo Retegui. Tigre (2)
Kommentar: Retegui fortsätter att ösa in mål och borta mot Belgrano kom ytterligare två fullträffar. Toppar nu skytteligan på sex gjorda mål.

Michael Santos. Talleres (2)
Kommentar: Bäst på plan när Talleres krossade Platense med hela 4-2 och tog sin fjärde raka seger. Santos stod för två mål och lika många framspelningar. Hans inledning på säsongen har också, precis som Pizzinis, varit fenomenal och anfallaren är nu uppe i fyra mål så här långt in på säsongen.

Tränare:

Rubén Darío Insúa. San Lorenzo (2)
Kommentar: Det är omöjligt att inte bli imponerad av det som Insúa har åstadkommit med San Lorenzo på sistone. När han tog över, under fjolåret, var storklubben i en mångårig kris och just nu ligger de i delad serieledning tillsammans med Lanús, Talleres och Defensa y Justicia. Visserligen har det bara gått fem omgångar, men San Lorenzo ser oerhört stabila ut i år. Under den föregående helgen kom deras tredje raka 1-0-seger på hemmaplan när Unión avfärdades.