Nahuel Bustos är tillbaka i Talleres; ”Hela världen vet att detta är mitt hem”

Supportrarna till Talleres fick en fin julklapp häromdagen när anfallaren Nahuel Bustos återvände till klubben efter några år utomlands.

2020 lämnade Nahuel Bustos Córdoba och Talleres för att söka lyckan i Europa. Han skrev då på för företaget City Football Group, vilka äger en hel drös med klubbar runt om i världen (däribland Manchester City), och blev sedan utstationerad i den spanska klubben Girona.

Här spelade sedan anfallaren under de nästföljande två åren och hjälpte bland annat klubben till uppflyttning, under fjolårssäsongen, till La Liga. Dessvärre för Bustos del blev det ingen fortsättning i Girona utan han gick i stället vidare på lån till brasiliansk São Paulo. Här hann han bara med att göra ett dussintal matcher och fann sig aldrig riktigt till rätta.

Bustos fostrades i Argentino Peñarol, men kom till Talleres redan som 15-åring. Han utmärkte sig i reservlaget innan han fick ta klivet upp till seniortruppen och gjorde sedan stor succé. Bland annat avgjorde han ett väldigt minnesvärt derby mot ärkerivalen Belgrano och blev snabbt en stor publikfavorit på Estadio Mario Alberto Kempes.

”Målet i derbyt mot Belgrano kommer för alltid att vara det finaste i min karriär.”

Bustos jublar över sitt mål mot ärkerivalen Belgrano under sin förra sejour med Talleres.

När Bustos nu är tillbaka i Talleres igen är det med tillförsikt han ser fram emot den kommande säsongen.

”Hela världen vet att Talleres är mitt hem. Här känner jag mig alltid tillfreds och är glad. Jag hade möjligheten att fortsätta spela utomlands, men jag kände att jag behövde självförtroende och att vara tillsammans med människor som uppskattar mig.”

Anfallaren menar också på att tränaren Javier Gandolfi har spelat en stor roll i att han nu återvänt till klubben.

”Med Javier har jag pratat väldigt mycket och han har hjälpt mig enormt. Med Andrés (Fassi, president) också. Han har genomfört ett stort arbete för att jag skulle kunna komma tillbaka. Jag ville komma hem redan för ett halvår sedan, men då gick det inte. Därför är jag väldigt glad över att ha lyckats med detta nu i stället.”

Under den nästkommande säsongen kommer det att spela tre stycken lag ifrån Córdoba i Primera Division. Detta är något som inte hänt på väldigt länge och är något som Bustos själv ser väldigt positivt på.

”Jag är glad över att det nu kommer att finnas tre lag ifrån Córdoba i Primera Division. Om man bortser ifrån lagtillhörigheterna så ser jag det som positivt att fler ungdomar, ifrån staden, kommer att få chansen att spela i landets högsta division. Det är ur detta perspektiv som jag ser det och det här är ju något väldigt positivt.”

Bustos har hela tiden haft en speciell relation till Talleres supportrar och givetvis ser han oerhört mycket fram emot att få spela inför dessa under det kommande året.

”Vi som är supportrar till Talleres är lite galna, men på ett fint sätt. Jag är glad över att vara här och det känns verkligen som att jag har tagit rätt beslut kring att återvända. Jag kommer att bidra med den erfarenhet som jag fått under de här åren utomlands. Jag är helt säker på att vi kommer att få ett fantastiskt 2023 tillsammans.”

Bustos medger också att den senaste tiden, i karriären, inte har varit helt lyckad och att sejouren i Brasilien inte blev särskilt positiv. Kanske kan den skicklige anfallaren få ny fart på hemmaplan och i en miljö där han alltid har trivts väldigt bra?

”Jag har sex månader bakom mig som inte alls har varit bra och därför tog jag min tillflykt hemåt.”

Nahuel Bustos har skrivit på ett lånekontrakt med Talleres som sträcker sig över hela 2023 och det ska sannerligen bli intressant att se vad han kan uträtta.