Dessa tre ungdomar har River Plate lyft upp i A-truppen

Tre stycken spelare har lyfts upp, ifrån Rivers reservlag, till A-truppen inför den kommande säsongen. Enkoppmate har tagit en närmare titt på vilka dessa spelare är.

Förberedelserna inför den kommande säsongen är redan i gång hos de argentinska klubblagen. Hos River Plate har försäsongen startat under den nye tränaren Martín Demichelis och han har redan lyft upp tre spelare till A-truppen ifrån ungdomsakademin.

Enkoppmate.com har tagit en extra titt på vilka spelare detta handlar om.

Lucas Lavagnino är en målvakt som är född 2004 och mäter 189 cm i längd. Med tanke på att Franco Armani kommer att anlända senare till försäsongen, eftersom han är iväg med landslaget, har River beslutat att ta med en extra målvakt och då blev det Lavagnino.

Han har utmärkt sig i reservlaget och har bl.a. den f.d. River-målvakten, Marcelo Barovero, som sin förebild.

”Vi har liknande karaktärsdrag. Vi är båda långa och gillar att göra målet mindre. Jag ser hela tiden nya saker och försöker konstant att lära mig. Rivers mål är det målet med mest historia i landet. Det var det som (Ubaldo) Fillol alltid sa.”

Nästa spelare som flyttats upp till A-truppen är Franco Alfonso som är född 2002. Han beskrivs som en teknisk mittfältare som har spelat såväl i rollen som enganche, men också som vänsterytter och nu senast innermittfältare till höger. Med andra ord är han en mångsidig spelare som kan spela på flera olika platser i laget. Alfonso tränade stundtals med Gallardos A-trupp, under året som gått, och tanken är att han ska involveras ännu mer under 2023.

Han har skrivit på ett A-lagskontrakt som sträcker sig över 2023 och där utköpsklausulen ligger på 15 miljoner dollar.

”Jag är supporter till den här klubben och varje gång jag tar på mig denna tröja vet jag vad River representerar och därför ger jag allt för klubben. Min största dröm är att spela med River i Primera, åstadkomma stora saker i föreningen och sedan spela med det argentinska landslaget.”

Den sista spelaren som flyttats upp är den colombianske anfallaren, med det fantastiska namnet Flabián Londoño Bedoya. Han har varit skadad i omgångar, men har redan utmärkt sig enormt mycket i reservlaget där han stundtals öst in mål.

Bedoya beskrivs som en stor och kraftfull anfallare och som dessutom har berättat att han har landsmannen Falcao som sin stora idol – och förebild.

”Jag är en central anfallare som gillar att alltid befinna mig centralt i straffområdet. Jag gillar att ta diagonallöpningarna. Jag är bra i huvudspelet och kan hantera båda spelarprofiler. Jag är en målskytt. Jag gillar att ligga mellan motståndarnas centrala försvarare och hela tiden hugga på bollarna.”

Bedoya har kontrakt över 2024 och har en utköpsklausul på smått otroliga 25 miljoner dollar. Något som onekligen vittnar om hur mycket River Plate tror på honom.