Instituto och Estudiantes de Caseros klara för kvalfinalen till Liga Profesional

Instituto och Estudiantes de Caseros är klara för finalen av kvalspelet till Liga Profesional.

Snart vet vi vem som tar den andra uppflyttningsplatsen till Liga Profesional och därigenom gör Belgrano sällskap upp i landets högsta division. Under gårdagen kom vi ett steg närmare avgörande i detta raffinerande kvalspel.

Först tog sig Estudiantes de Caseros vidare ifrån sin semifinal mot Gimnasia Mendoza. De hade med sig en ledning, ifrån hemmamötet, med 1-0 och under lördagskvällen vann Estudiantes även det andra mötet. Återigen blev det 1-0 efter ett sent mål av Alan Cantero. Annars var det Gimnasia Mendoza som styrde matchen och borde förmodligen också ha vunnit gårdagens möte, men saknade den vitala skärpan i avslutningslägena.

I nästa veckas final kommer Estudiantes att ställas mot Instituto som tog sig bekvämt vidare efter 2-0 hemma mot Defensores de Belgrano. Córdobaklubben var mer resoluta än sina motståndare i båda straffområdena och vann efter mål av Santiago Rodríguez och Roberto Bochi.

Personligen tycker jag att Instituto är det laget som imponerat mest den här säsongen, efter Belgrano, och de bör gälla som klara favoriter inför kvalfinalen. Finalen kommer att avgöras i ett dubbelmöte där den första matchen spelas på lördag den 12 november och returen exakt en vecka senare.

Skulle Instituto ta sig upp kommer vi att ha tre lag ifrån Córdoba i Liga Profesional under det kommande året. Det hade sannerligen varit häftigt.