Racing vidare till finalen av Trofeos de Campeones efter en dramatisk match mot Tigre

Det blev en svettig match – i dubbel bemärkelse – när Racing till sist besegrade Tigre under gårdagen med 3-2 på Estadio Tomás Adolfo Ducó i Buenos Aires.

Det syntes tydligt att temperaturen har börjat att stiga i Argentina och att landet så sakteligen är på väg mot sommaren. Publiken svettades rejält på läktarna och med jämna mellanrum sprutade också brandmännen lite vatten på åskådare så att de inte skulle tuppa av i hettan.

Nere på planen märktes dock inte värmen av särskilt mycket på spelarna. Båda lagen satte nämligen i gång ett högt tempo redan ifrån starten av matchen. Det var Racing som inledde bäst och testade Marinelli i Tigres mål vid ett flertal tillfällen. Men trots att det var Gagos lag som börjades starkast var det Tigre som skulle ta ledningen efter knappa halvtimmen när laget tilldömdes en straffspark. Fram klev skyttekungen Mateo Retegui och tryckte dit 1-0.

Några minuter därefter drog mittbacken i Tigre, Brian Luciatti, på sig sitt andra gula kort för dagen och fick därmed lämna planen i förtid. Trots reducerat manskap var det ändå Tigre som tryckte på framåt och skulle också få utdelning ytterligare en gång. Efter en tilltrasslad situation, där Facundo Colidio var sist på bollen, gick Tigre upp till en 2-0-ledning under slutskedet av den första halvleken. Återigen såg olyckan ut att skratta Fernando Gago och hans Racing i ansiktet.

Under slutminuterna av den första halvleken hade Maximiliano Romero kommit in i stället för Enzo Copetti som skadat sig. Han hamnade i blickfånget efter knappa timmen när han avslutade elegant i det ena hörnet efter ett oerhört fint förarbete av Jonathan Gómez. I takt med att klockan tickade upp mot den nittionde spelminuten såg Tigres lag alltmer trötta ut och känslan var att utvisningen började att ta ut sin rätt.

Gago gjorde ytterligare några byten för att pressa på ännu mer framåt och detta gav också utdelning. Med ungefär fem minuter kvar av matchen tog sig Romero in i straffområdet och överlistade målvakten varpå han spelade snett inåt bakåt till en fristående Gómez. Samma två spelare som kombinerat sig fram vid reduceringen stod nu alltså även för kvitteringen till 2-2.

Med oavgjort på resultattavlan vankades det plötsligt en förlängning med två gånger femton minuters spel. Denna skulle dock emellertid uteslutande komma att handla om Racing som dominerade spelet totalt. Till sist orkade inte Tigre att hålla emot längre och när ett inlägg ifrån Johan Carbonero hittade pannan på inhopparen Gabriel Hauche var saken klar.

Racing vände på matchen och kan se fram emot en final på söndag mot Boca Juniors i San Luis. På många sätt och vis blev gårdagens seger en revansch för hela Racing efter den otroligt snöpliga avslutningen på ligasäsongen. Gago såg väldigt glad ut efter triumfen och matchvinnaren Hauche var tårögd. Kanske kan Racing rent av avsluta säsongen med en titel som lite plåster på såren?