Talleres och Patronato klara för finalen av Copa Argentina

Under onsdagskvällen spelades semifinalerna i Copa Argentina och vi bjöds på en ordentlig skräll i den ena matchen.

Ligaspelet tog slut under den föregående helgen och det enda som återstår är kvalspelet i de lägre divisionerna samt Copa Argentina. Under onsdagskvällen spelades de båda semifinalerna i den inhemska cupen och således utkristalliserades två finallag.

I den första semifinalen bjöds vi på en jämn match mellan Banfield och Talleres i Rosario. Córdobaklubben skulle dock emellertid visa sig vara snäppet vassare i själva avslutningslägena och med dryga tio minuter kvar på matchklockan avgjorde Michael Santos till deras fördel.

I finalen kommer Talleres att ställas mot Patronato som, något överraskande, besegrade Boca Juniors i San Juan. Hugo Ibarra valde att ställa upp med ett reservbetonat lag efter förra helgens raffinerade avslutning på ligaspelet där Boca också blev mästare.

Patronato tog ledningen när Marcelo Estigarribia rann igenom Bocas försvar och elegant rullade dit 1-0 redan under den första halvleken. Boca kom dock emellertid tillbaka och, precis som mot Independiente i helgen, hamnade Sebastián Villa i målprotokollet. Den colombianske yttermittfältaren förvaltade en elvametersspark på bästa möjliga sätt med dryga kvarten kvar.

Matchen slutade 1-1, efter nittion minuters spel, och gick därför till ett straffavgörande. Väl där var Patronato betydligt mer solida och säkra än Boca. Óscar Romero inledde med att bränna sin straffspark och därefter följde Alan Varela och Villa samma mönster när de missade lagets trejde – respektive femte straffspark.

Därmed kommer Talleres och Patronato att spela finalen av Copa Argentina. Denna match kommer att spelas under natten mot måndag, klockan 00:30, svensk tid.