Säsongens (U21) lag i Liga Profesional: ”Påminner om en ung Carlos Tevez”

Säsongen är över i Liga Profesional och därför kommer vi att ta ut säsongens lag och, i denna artikel, säsongens lag med spelare under 21 år. 

Målvakt: 

Lautaro Morales. Newell’s Old Boys.
Kommentar: Är den ende spelaren i den här truppen som är över 21 år och det beror helt enkelt på att det inte finns någon yngre målvakt, i årets Liga Profesional, som utmärkt sig. Lautaro Morales var ett stort målvaktslöfte redan i Lanús och har visat fin form även i Newell’s under den här säsongen. Har en fin räckvidd och är en trygg utpost i målet. 

Försvarare: 

Agustín Giay. San Lorenzo. 
Kommentar: Den 18-årige ytterbacken fick ett mindre genombrott den här säsongen i San Lorenzo och har visat upp fina egenskaper vid ett antal tillfällen. Besitter en fin snabbhet och är väldigt angelägen om att konstant fylla på framåt. Kommer garanterat att bli en talang att följa extra noga under den kommande säsongen. 

Valentín Gómez. Vélez Sarsfield.
Kommentar: Har varit ordinarie under hela säsongen i Vélez Sarsfields mittbackslås. Detta trots att Gómez bara är 19 år gammal. Trygg i duellspelet och besitter en fin passningsfot. Ytterligare en av många duktiga talanger som kommit fram ifrån Vélez fina ungdomsakademi. 

Aaron Quiros. Banfield.
Kommentar: Tog, mer eller mindre, en ordinarie plats i Banfield under den andra halvan av säsongen och har gjort det bra. Är en otroligt kvick – och mångsidig ytterback som gillar att fylla på i offensiven. Stod för sitt allra första mål i Liga Profesional hemma mot Colón i september. 

Mittfältare: 

Facundo Kruspzky. Arsenal.
Kommentar: Facundo Kruspzky har producerat sex mål och fyra assist i ett tämligen uselt Arsenal den här säsongen – vilket imponerar. Den 20-årige yttermittfältaren är snabb, teknisk och målfarlig. Borde definitivt vara redo för en större klubb inför 2023. 

Alan Varela. Boca Juniors.
Kommentar: Det är svårt att tro att Alan Varela bara är 20 år gammal. Han spelar redan med en sådan pondus och ett sådant lugn som få spelare har vid den här åldern. En av Bocas bästa spelare den här säsongen och han har verkligen hittat sin plats i laget som den defensiva balansspelaren på mittfältet. Var snubblande nära att komma med i enkoppmates ”säsongens lag”. 

Facundo Buonanotte. Rosario Central.
Kommentar: Ett av säsongens största genombrott har den 17-årige Facundo Buonanotte stått för. Var nära att lämna Rosarioklubben för Europa i somras och spås en lysande framtid. Har redan bjudit den argentinska fotbollspubliken på ett antal drömmål och personligen har jag inte sett en såhär pass stor talang i Central sedan Giovani Lo Celso kom var fram för 6-7 år sedan. Totalt blev det fyra mål och två assist för Buonanotte den här säsongen. 

Luca Langoni. Boca Juniors.
Kommentar: Bidrog i allra högsta grad till Boca Juniors ligaguld med sina sex mål och en assist. Fick ett ordentligt genombrott i storklubben den här säsongen och tog chansen när Exequiel Zeballos skadade sig. En målfarlig ytter som är både snabb och teknisk. 

Anfallare: 

Matías Godoy. Talleres.
Kommentar: Har blommat ut i Talleres den här säsongen och visat upp varför han tidigare ansetts vara en så pass stor talang. Visserligen har kanske inte målproduktionen varit den mest imponerande – sett till att han är en anfallare – men Godoy har bidragit med så mycket mer i det offensiva spelet och har verkligen tagit stora kliv i sin utveckling.

Alejo Véliz. Rosario Central.
Kommentar: Alejo Véliz har utan tvekan varit den unga anfallaren som tagit störst kliv, i sin utveckling, under 2022 i Liga Profesional. Den nyligen fyllda 19-åringen blev Rosarioklubbens främsta målgörare med sina sex mål och han avgjorde bl.a. derbyt mot Newell’s och mötet borta mot River Plate på Estadio Monumental. Detta får ändå anses som en hyfsad debutsäsong för anfallaren som påminner en del om sin tränare Carlos Tevez i unga dar. 

Abiel Osorio. Vélez Sarsfield.
Kommentar: Har både fått starta och hoppa in i Vélez Sarsfield den här säsongen och har, vid de här tillfällena, fått visa upp sin målfarlighet. Osorio är snabbt och besitter samtidigt ett ruskigt fint avslut. Tanken är att han definitivt ska slåss om en ordinarie plats under 2023 i Vélez. Sammanlagt blev det fem mål och en assist för den 20-årige Abiel Osorio.