Röster efter den dramatiska avslutningen: ”Bästa laget vann”

Boca Juniors blev mästare under söndagen efter att ha spelat 2-2 hemma mot Independiente samtidigt som Racing föll mot River Plate. Här är några röster kring gårdagens dramatiska avslutning. 

Det var en upprymd Boca Juniors-tränare i Hugo Ibarra som blev intervjuad kort efter slutsignalen på La Bombonera. Detta efter att storklubben bärgat ytterligare ett ligaguld. 

”Det har varit ett enormt arbete och all denna ansträngning som spelarna gjort sedan jag tog över som tränare. De förtjänar detta ögonblick.”

Ibarra fortsatte med att reflektera över resultatet mot Independiente.

”Vi var tvungna att göra vårt arbete. Vi vände på underläget och sedan blev det jobbigt i slutskedet av matchen. Vi var tvungna att tänka på oss själva i första rummet och det gav resultat. Det bästa laget vann. Detta är en fin inledning på tränarkarriären. Jag skickar en hälsning till alla Boca-supportrar i landet, till min pappa en gigantisk puss, och till mina syskon och hela familjen. Boca har den här mystiken runt sig som vi har lyckats nå så smått och kommer att fortsätta att utveckla steg för steg framöver.”

Ibarra vann sin första stora titel som huvudtränare under gårdagen. (Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

Den unge mittfältaren Alan Varela har haft en fin utveckling med Boca Juniors den här säsongen. Han var givetvis också nöjd efter det säkrade guldet på La Bombonera. 

”Jag mår väldigt bra, alla i det här laget är viktiga spelare. Vi förtjänade det här guldet. Jag förstod ingenting av signalerna ifrån bänken (om resultatet i den andra matchen) utan försökte bara koncentrerar mig på den här matchen och sikta på att vinna den.”

Han passade också på att skicka en passning till Racings spelare, däribland främst Enzo Copetti, som för några omgångar sedan slog fast att hans lag skulle bli mästare.

”Lyckligtvis kunde vi knuffade bort dem. Jag visste ingenting om straffen som River räddade, men jag vet att vi blev mästare och nu ska vi fira detta med grabbarna.”

Marcelo Gallardo och hans River Plate genomförde en fin match i Avellaneda och hjälpte sina ärkerivaler Boca Juniors till ligaguldet. Efteråt var Gallardo nöjd med spelarnas insats i det som var hans sista tävlingsmatch som tränare för storklubben.

”Först och främst, det jag skulle vilja betona är att i ett land där alla misstänkliggör alla, där allting känns uppgjort, där värderingar känns tomma. Då har vi, ifrån fotbollens sida, ibland möjligheten att så frön som visar att trots allting så kan man ha respekt och värdighet inför sitt yrke, inför fotbollen och för den passion som denna sport genererar. Det är genom dessa värderingar, oavsett om man vinner eller inte, som har betydelse. Värdigheten gentemot känslorna kring vem vi är. Jag tror att det finns ett stort värde i detta.”

Marcelo Gallardo var nöjd med sitt lag efter segern borta mot Racing.

Vad Gallardo syftade på var såklart att hans lag inte bara ställde ut skorna, för att försöka hjälpa Racing att knipa ligaguldet framför näsan på Boca Juniors, utan gav allt för att vinna matchen. 

”Jag är glad och väldigt stolt över att känna detta, även om vi hjälpte vår ärkerival till guldet. Det är stoltheten över att kunna känna inre frid.”