Summering av omgång 26 i Liga Profesional: Central vann på Monumental, Boca föll i Rosario och Racing besegrade Lanús med uddamålet

Omgång 26 är färdigspelad av Liga Profesional och det återstår således endast en omgång av årets ligasäsong. Låt oss därför ta en titt på matcherna i den näst sista omgången.

Ligaspelet är snart över och till helgen spelas den avslutande omgången av årets Liga Profesional. I skrivande stund leder Racing Club tabellen, två poäng före Boca Juniors och tre före Huracán.

Dock har Boca en match till godo eftersom mötet med Gimnasia, för några veckor sedan, blev uppskjuten. Denna match spelas under torsdagskvällen och vinner Boca det mötet har de, förutom allt i egna händer inför avslutningen, också helt skurit av Huracáns möjligheter till ligaguldet.

Utropstecknen!

● Racing besegrade Lanús med 1–0 under tisdagskvällen och gav sig själva därför ett bra utgångsläge inför avslutningen. Vinsten satt dock ganska långt inne och det dröjde ända till den 81:e spelminuten innan Enzo Copetti kunde frälsa Fernando Gagos lag. Racing har gjort en riktigt fin avslutning på säsongen och det skulle givetvis vara enormt stort att få kröna detta med ett ligaguld.

● Boca Juniors föll borta mot Newell’s Old Boys i Rosario under söndagskvällen. Gästerna stod för en riktigt blek insats och hemmalaget vann fullt rättvist trots att de spelade nästan en timme med en man mindre. Juan Garcías ledningsmål var ett riktigt krigarmål där han stångade sig fram innan han tryckte upp bollen i nättaket. Mittbacken Willer Ditta fyllde sedan på till 2–0 och Boca såg verkligen inte ut som ett mästarlag. Faktum är att det stundtals såg otroligt håglöst ut och det var sannerligen ett dåligt tillfälle att bränna av säsongens kanske sämsta insats. Känslan var också att Bocas försvarsspel led något enormt av att Marcos Rojo saknades i mittbackslåset.

● Rosario Central knep en väldigt meriterande seger borta mot River Plate på Estadio Monumental. Den 19-årige anfallaren Alejo Véliz blev stor segerorganisatör med sina båda mål och Carlos Tevez manskap genomförde en väldigt fin match. Dessvärre fick därför inte Marcelo Gallardo vinna i sin sista match på Estadio Monumental.

Frågetecknen?

● Tucumán har verkligen inte avslutat den här säsongen på bästa möjliga sätt och gulddrömmarna är nu definitivt borta efter endast 1–1 hemma mot Unión. Pusineris manskap hade det jobbigt mot Santa Fe-klubben och lyckades inte kvittera förrän i den 89:e spelminuten genom Kevin Isa.

● Godoy Cruz avslutning på säsongen lämnar också en hel del övrigt att önska. Mendozaklubben har inte vunnit på nio raka matcher i ligaspelet och i söndags blev det förlust hemma mot redan nedflyttningsklara Patronato med 1-0. Mycket talar för att Martín Ojeda kommer att lämna efter säsongen och det återstår att se vad som händer med flera av de talangfulla spelarna i truppen.

● Estudiantes genomklappning den här säsongen är makaber och ganska oförklarlig. Truppen är nämligen bättre än vad insatserna indikerar och att de har förlorat sex av sina sju senaste matcher är väldigt anmärkningsvärt. Måndagens genomklappning borta mot Vélez med 4–0 var ytterligare en plump i protokollet.

Samtliga resultat i omgång 26.
Aldosivi – Talleres. 1-3.
Newell’s Old Boys – Boca Juniors. 2-0.
Independiente – Banfield. 1-0.
Godoy Cruz – Patronato. 0-1.
River Plate – Rosario Central. 1-2.
Arsenal – Barracas Central. 1-2.
Gimnasia – Argentinos Juniors. 0-0.
Vélez Sarsfield – Estudiantes. 4-0.
Sarmiento – San Lorenzo. 2-4.
Atlético Tucumán – Unión. 1-1.
Colón – Defensa y Justicia. 1-2.
Lanús – Racing Club. 0-1.
Central Córdoba – Tigre. 1-2.
Huracán – Platense. 2-0.