Omgångens lag i Liga Profesional: Omgång 26 – ”Han har redan utmärkt sig väldigt positivt i Central den här säsongen”

Omgång 26 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva. 

Blått = omgångens spelare. 

Målvakt: 

Gaspar Servio. Rosario Central (2)
Kommentar: Var otroligt bra borta mot River Plate på Estadio Monumental när Rosario Central, något överraskande, knep samtliga tre poäng. 

Försvarare: 

Juan Ignacio Díaz. Barracas Central (1)
Kommentar: Målskytt när Barracas Central bärgade tre poäng borta mot Arsenal. Díaz var även stabil bakåt. 

Willer Ditta. Newell’s Old Boys (3)
Kommentar: Stångade in 2-0-målet mot Boca Juniors på hemmaplan i Rosario. Har vuxit ut till en klippa i Newell’s försvars den här säsongen. 

Francisco Ortega. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar: Stod för ett av målen när Vélez Sarsfield krossade Estudiantes med 4-0. Ytterbacken Ortega fyllde på konstant framåt och satte alltså själv dit det tredje målet. 

Mittfältare: 

Nahuel Barrios. San Lorenzo (1)
Kommentar: Slog två assist i San Lorenzo 4-2-seger över Sarmiento i Junín. Barrios har fått ny luft under tränaren Insúa och är viktig i storklubbens offensiva spel. 

Franco Cristaldo. Huracán (7)
Kommentar: Straffmålskytt mot Platense när Huracán vann med 2-0 under tisdagskvällen. Cristaldo och hela ”El Globo” har gjort en stark säsong och placerar sig just nu på en tredjeplats i tabellen. 

Rodrigo Garro. Talleres (4)
Kommentar: Bäst på plan när Talleres besegrade Aldosivi på bortaplan med 3-1. Garro hamnade visserligen inte i målprotokollet, men bidrog väldigt mycket i det offensiva spelet och låg bakom de flesta farligheter som Talleres producerade. 

Malcom Braida. San Lorenzo (1)
Kommentar: Tvåmålsskytt för sitt San Lorenzo när de besegrade Sarmiento med 4-2 i Junín under tisdagskvällen. 

Anfallare: 

Abiel Osorio. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar: Osorio har fått sina chanser under 2022 och tagit fina kliv i utvecklingen. Anfallaren är bara 20 år gammal, men har redan visat prov på en fin målinstinkt och kommer garanterat att slåss om en startplats under den nästkommande säsongen. Mot Estudiantes hoppade han in och gjorde två av målen när Vélez vann med 4-0. 

Mateo Retegui. Tigre (7)
Kommentar: Mateo Retegui kommer att vinna skytteligan den här säsongen och frågan är om Boca Juniors kan få en mycket bättre värvning till 2023. Anfallaren är nämligen utlånad till Tigre och kommer att återvända vid årsskiftet. Mot Central Córdoba stod Retegui för ytterligare två mål och är nu uppe i 19 fullträffar den här säsongen. 

Alejo Véliz. Rosario Central (3)
Kommentar: Tvåmålsskytt i Rosario Centrals 2-1-seger borta mot River Plate på Estadio Monumental. Véliz är bara 19 år gammal, men har redan utmärkt sig väldigt positivt i Central den här säsongen. Förutom att han avgjorde borta mot River i söndags gjorde Véliz även det enda målet i derbyt mot Newell’s tidigare i år. Den talangfulle anfallaren har, med andra ord, haft en mer än duglig säsong bakom sig och lär ta större kliv under 2023. 

Tränare: 

Carlos Tevez. Rosario Central (2)
Kommentar: Jag tycker att Carlos Tevez har lyckats otroligt fint med sitt uppdrag, i Central, såhär långt. Visserligen har stundtals segrarna varit sparsamma, men Tevez har lyft upp många ungdomar ifrån akademin som tagit fina kliv i sin utveckling och detta kommer att belönas på sikt. Facundo Buonanotte, Alejo Véliz och Mateo Tanlongo är exempel på några spelare som kommer att bli otroligt viktiga – om de stannar – i Rosarioklubben under den nästkommande säsongen.