Omgångens lag i Liga Profesional: Omgång 24 – ”Har varit ett intressant tillskott”

Omgång 24 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare. 

Målvakt: 

Rodrigo Rey. Gimnasia (2)
Kommentar: Stod för flera matchavgörande räddningar när Gimnasia besegrade Banfield på bortaplan med 2-0 under söndagskvällen. 

Försvarare:

Eugenio Mena. Racing Club (1)
Kommentar: Målskytt för Racing när Gagos manskap tog en väldigt viktig seger mot toppkonkurrenten Tucumán. Stod i övrigt för en väldigt gedigen insats ifrån sin ytterbacksposition. 

Leonardo Sigali. Racing Club (2)
Kommentar: Var oerhört stabil defensivt mot Tucumán och klev fram som den ledare han tidigare bevisat att han kan vara. 

Willer Ditta. Newell’s Old Boys (2)
Kommentar: Gjorde ett av målen när Newell’s Old Boys besegrade Central Córdoba på bortaplan med 3-0. Ditta har varit en av de mer positiva sakerna i Newell’s den här säsongen och kommer garanterat att bli viktig även under 2023 för Rosarioklubben. 

Mittfältare:

Blas Armoa. Tigre (1)
Kommentar: Blas Armoa har varit ett intressant tillskott för Tigre den här säsongen. Ytteranfallaren gjorde två mål mot Independiente under söndagskvällen och har därmed nu gjort mål i sex raka matcher. Otroligt imponerande!

Martín Payero. Boca Juniors (1)
Kommentar: 1-0-målskytten för Boca Juniors hemma mot Aldosivi. Payero har varit lite trögstartad sedan storklubben fixade hem honom ifrån engelska Middlesbrough tidigare i år, men på slutet har han växlat upp en hel del. 

Brahian Alemán. Gimnasia (4)
Kommentar: Gimnasias ledare på mittfältet hamnade återigen i målprotokollet när La Plata-klubben bärgade tre poäng borta mot Banfield under söndagen. Alemán har varit den enskilt bästa spelaren i Gimnasia den här säsongen och har varit den största anledningen, ihop med tränaren Gorosito, till att föreningen gått så pass bra som de har gjort. 

Manuel Castro. Estudiantes (2)
Kommentar: Manuel Castro stod för dubbla assist i Estudiantes 3-1-seger mot Lanús under måndagskvällen. 

Anfallare:

Matías Godoy. Talleres (1)
Kommentar: Först spelade Matías Godoy fram Valoyes till dennes 1-0-mål mot Godoy Cruz innan han själv satte dit 2-1 ifrån elvameterspunkten. En spännande talang som tagit fina kliv i sin utveckling den här säsongen med sitt Talleres. 

Leandro Díaz. Estudiantes (3)
Kommentar: Tvåmålsskytt hemma mot Lanús när Estudiantes vann med 3-1. Sköna fullträffar för Díaz som haft det lite kämpigt på sistone med målskyttet. 

Diego Valoyes. Talleres (1)
Kommentar: Tillsammans med Matías Godoy snickrade Valoyes ihop segern för Talleres hemma mot Godoy Cruz under söndagskvällen. Han gjorde, som sagt, först 1-0-målet och spelade sedan fram till debutanten Gonzalo Alvez 3-1-mål under den andra halvleken. När Valoyes är på spelhumör gör oftast också Talleres fina matcher. 

Tränare:

Fernando Gago. Racing Club (1)
Kommentar: Jag vet inte hur många gånger som Racing har varit borträknade ifrån toppstriden den här säsongen, men konstant har de lyckats att studsa tillbaka. Mot Tucumán samlade laget ihop sig och tog tre blytunga poäng mot toppkonkurrenten. Börjar det rent av lukta guld i Avellaneda?