Summering av omgång 23 i Liga Profesional: Tucumán upp i serieledning i den haltande tabellen

Den 23:e omgången av Liga Profesional är färdigspelad och därför ska vi titta lite närmre på matcherna i den här omgången.

Detta är dock en sanning med viss modifikation. Den tjugotredje omgången är inte helt färdigspelad p.g.a. gårdagens läktarkatastrof mellan Gimnasia och Boca Juniors. När den matchen ska komma att spelas färdigt är högst oklart då schemat framöver är fullsmockat.

Omgång 23 bjöd oss annars på flera intressanta matcher där bl.a. Tucumán vann sin match mot Platense och gick upp i serieledning i den haltande tabellen.

Utropstecknen!

● Vi börjar väl därför i den änden. Tucumán gjorde en fin insats mot Platense på hemmaplan och vann med 2-1. Visserligen fick de kämpa rätt rejält för segern, men om det är något som detta lag är bra på är det just att kriga till sig poängen. Målen gjordes av Ramiro Carrera samt Mateo Coronel och intressant nog assisterade de också varandra till respektive mål. Tack vare segern går Tucumán upp i ensam serieledning, men Boca har, som sagt, en match tillgodo.

● River Plate krossade Estudiantes med 5-0 hemma på Estadio Monumental och stormar mot en plats i nästa års Copa Libertadores. Efter en kämpig säsong fick äntligen Gallardos manskap det att lossna mot La Plata-klubben. Miguel Borja smällde dit två mål samtidigt som Pablo Solari, Ezequiel Barco och Matías Suárez gjorde varsitt. Estudiantes å andra sidan stod för en genomusel insats och frågan är vem som kommer ersätta Zielinski – långsiktigt – som tränare för klubben.

● Argentinos Juniors vann sin andra raka bortamatch med 4-0 när Lanús besegrades med dessa siffror under torsdagskvällen. Luciano Sánchez, Gabriel Ávalos, Franco Moyano och Alan Rodríguez stod för målen. Därmed ligger Militos lag fortsatt bra till i kampen runt en plats i nästa års Copa Libertadores.

Frågetecknen?

● Newell’s Old Boys har blandat och gett den här säsongen och behöver sätta sig ner för att fundera kring varför det gått som det gått. Hemma mot Arsenal blev det bara 0-0 och givetvis påverkades de av den tidiga utvisningen på Djorkaeff Reasco. Dock är inte allting kattskit för Rosarioklubben den här säsongen. Laget ligger sjua i årstabellen och har fortfarande goda chanser att nå en plats i nästa års Copa Sudamericana. Detta får de ta med sig till den kommande säsongen och förhoppningsvis lyckas de också att stärka upp anfallet under uppehållet.

● San Lorenzos 0-0-match borta mot Godoy Cruz var semesterfotboll i sin renaste form. Det bjöds på lågt tempo, få målchanser och inga mål. Därmed kan vi också helt avskriva San Lorenzos chanser till något spel i nästa års Copa Sudamericana. Trist såklart för storklubben, men samtidigt ganska väntat och Rubén Darío Insúa har lyckats bättre som tränare än vad nog många hade vågat hoppas på.

● Lanús år kommer inte gå till historien som något vidare minnesvärt sådant. Faktum är att inget lag, i den argentinska högstadivisionen, har tagit färre antal poäng under detta kalenderår än Lanús. 35 poäng på 37 matcher är extremt undermåligt och fler sådana här plattsäsonger har de inte råd med ifall klubben ska hålla sig kvar i Liga Profesional. Under torsdagskvällen inkasserade de ytterligare en tung förlust på hemmaplan när Argentinos Juniors vann med 4-0.

Samtliga resultat ifrån omgång 23.
Rosario Central – Unión. 1-1.
Aldosivi – Barracas Central. 2-0.
Newell’s Old Boys – Arsenal. 0-0.
Godoy Cruz – San Lorenzo. 0-0.
Sarmiento – Tigre. 2-2.
Vélez Sarsfield – Banfield. 1-0.
Colón – Patronato. 1-0.
Atlético Tucumán – Platense. 2-1.
Defensa y Justicia – Racing Club. 3-3.
Independiente – Central Córdoba. 1-2.
River Plate – Estudiantes. 5-0.
Huracán – Talleres. 1-0.
Lanús – Argentinos Juniors. 0-4.
Gimnasia – Boca Juniors (avbruten).