Omgångens lag i Liga Profesional: Omgång 23 – ”Levererade tre assist”

Omgång 23 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Ignacio Chicco. Colón (1)
Kommentar: Stod för flera fina räddningar när Colón besegrade Patronato med uddamålet i Santa Fe. 

Försvarare:

Emanuel Mammana. River Plate (2)
Kommentar: Gjorde en fin defensiv insats hemma mot Estudiantes på Estadio Monumental när River vann med 5-0. Mammana har tagit en ordinarie plats igen efter hemkomsten tidigare i år och lär inte släppa denna ifrån sig under en överskådlig framtid. 

Facundo Almada. Rosario Central (1)
Kommentar: Gjorde mål för andra matchen i följd när han räddade en poäng till Rosario Central under måndagskvällen mot Unión. Rykten gör gällande att Almada kan vara på väg till River Plate efter årsskiftet och detta skulle inte vara överraskande sett till mittbackens fina utveckling den här säsongen. 

Luciano Sánchez. Argentinos Juniors (1)
Kommentar: Målskytt när Argentinos Juniors vann med 4-0, för andra bortamatchen i följd, mot Lanús under torsdagskvällen. Stabil insats även defensivt. 

Mittfältare:

Gastón Togni. Defensa y Justicia (2)
Kommentar: Togni var inblandad i samtliga tre mål för Defensa y Justicia i 3-3-mötet med Racing Club under onsdagskvällen. Togni stod för ett av målen och ytterligare två assist. Dessutom var han hemmalagets mest aktiva spelare i det offensiva spelet. 

Emiliano Vecchio. Racing Club (3)
Kommentar: Vecchio har vuxit ut till en enormt viktig spelare för Racing Club den här säsongen. Mot Defensa y Justicia var han återigen fundamental. Mittfältaren stod för såväl mål som assist, även om han därutöver också blev olycklig när han missade en elvametersspark som – i slutändan – hade gett Racing samtliga tre poäng. 

Franco Moyano. Argentinos Juniors (1)
Kommentar: Bäst på plan när Argentinos Juniors besegrade Lanús med 4-0 på bortaplan. Franco Moyano stod själv för ett av målen. 

Santiago Hezze. Huracán (2)
Kommentar: Segermålsskytt för Huracán hemma mot Talleres under torsdagskvällen. Den 20-årige mittfältaren har utvecklats fint den här säsongen och har lockat till sig intresse ifrån såväl andra klubbar i Argentina, som Europa. 

Nicolás De La Cruz. River Plate (2)
Kommentar: Gjorde sin kanske bästa match för River Plate den här säsongen när storklubben krossade Estudiantes på hemmaplan med 5-0. Nicolás De La Cruz var navet på mittfältet och levererade tre assist samt var delaktig i väldigt mycket av det som skedde offensivt. 

Anfallare:

Mateo Coronel. Atlético Tucumán (2)
Kommentar: Har klivit fram under slutspurten av ligaspelet och utvecklats till en av Tucumáns viktigaste spelare. Gjorde mål för tredje matchen i följd när Platense besegrades med 2-1 under onsdagskvällen. Därutöver slog Coronel även assisten till Tucumáns andra mål denna afton. 

Miguel Borja. River Plate (2)
Kommentar: Tvåmålsskytt i 5-0-krossen över Estudiantes på Estadio Monumental. Borja har börjat att visa framfötterna ännu mer under den senaste tiden och kommer säkerligen att bli väldigt viktig för River Plate under den nästkommande säsongen. 

Tränare:

Lucas Pusineri. Atlético Tucumán (3)
Kommentar: Har visat att han och hela Tucumán har en förmåga den här säsongen att studsa tillbaka omgående efter ett nederlag. I den föregående omgången föll laget borta mot Patronato i Paraná, men omgående reste de sig upp och knep en viktig 2-1-seger hemma mot Platense, under onsdagskvällen, som återgav serieledningen till Tucumán.