Omgångens lag i Liga Profesional: Omgång 22 – ”En genomgående klockren insats”

Omgång 22 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Agustín Rossi. Boca Juniors (2)
Kommentar: Felfri i målet. Såg till att Boca Juniors höll nollan mot Vélez Sarsfield och därmed knep tre blytunga poäng i toppen av tabellen.

Försvarare:

Lautaro Blanco. Rosario Central (2)
Kommentar: Dubbla assist för sitt Rosario Central som dessvärre, för deras del, föll mot Racing med 4-3.

Gustavo Velázquez. Newell’s Old Boys (2)
Kommentar: Satte nästan inte en fot fel när Newell’s vann mot Unión med 1-0 på bortaplan.

Sebastián Prieto. Tigre (2)
Kommentar: Prieto stod för dubbla framspelningar till Reteguis båda mål i Tigres 3-0-seger över Aldosivi. Ytterbacken fyllde ständigt på längs sin vänsterkant.

Mittfältare:

Nicolás Vallejo. Independiente (1)
Kommentar: Segerskytt för sitt Independiente borta mot Arsenal. 18-åringen såg till att storklubben vann sin sjätte raka seger i ligaspelet.

Juan Quintero. River Plate (1)
Kommentar: Quintero gjorde ett ordentligt drömmål borta mot Argentinos Juniors under söndagskvällen. Den colombianska mittfältaren drog till med en kolossalt vacker frispark som letade sig upp i målvaktens vänstra kryss. Omgångens tveklöst snyggaste mål.

Aníbal Moreno. Racing Club (1)
Kommentar: Pådrivare på mittfältet och den som satte dit segermålet, för Racing, hemma mot Rosario Central i den 92:e spelminuten. Man kan tänka sig att den f.d. Newell’s-talangen (Centrals ärkerival) njöt extra mycket av det här målet, förutom att det genererade tre blytunga poäng i toppen av tabellen.

Emiliano Vecchio. Racing Club (2)
Kommentar: När Vecchio kom in på planen låg Racing under med 1-3 hemma mot Rosario Central. Han blev sedan fundamental i lagets vändning till seger. Den rutinerad mittfältaren var delaktig i det mesta som skedde offensivt och satte dessutom dit ett av målen på egen hand. Bäst på plan!

Anfallare:

Lucas Beltrán. River Plate (2)
Kommentar: Gjorde såväl mål som assist när River Plate besegrade Argentinos Juniors med 3-0 under söndagskvällen.

Pulga Rodríguez. Colón (2)
Kommentar: Stod för två mål och en assist i segermötet med Estudiantes på bortaplan. Colón vann med 4-2 och Pulga Rodríguez var inblandad i samtliga fyra mål för sitt lag. En genomgående klockren insats av den rutinerade anfallaren.

Mateo Retegui. Tigre (5)
Kommentar: Tvåmålsskytt för sitt Tigre hemma mot Aldosivi. Retegui drygade därmed också ut sin ledning i skytteligan och är nu uppe på 15 mål den här säsongen. Har haft en otroligt fin utveckling de senaste två säsongerna.

Tränare:

Marcelo Gallardo. River Plate (2)
Kommentar: Det dröjde ända fram till den andra delen, av de avslutande fyrtiofem minuterna, innan River Plate fick hål på Argentinos Juniors. Därefter ramlade tre stycken mål in i tät följd och samtliga gjordes av inhoppare. Gallardo visade därmed återigen sin fingertoppskänsla när det gäller matchcoachningen.