Kvartsfinalerna färdigspelade i Copa Argentina: Banfield, Talleres, Patronato och Boca Juniors gick vidare

Under tisdagen och onsdagen spelades kvartsfinalerna i Copa Argentina där vi bjöds på väldigt mycket dramatik.

I den första kvartsfinalen möttes Banfield och Godoy Cruz i San Luis. Banfield tog tidigt ledningen med 1-0 genom en straffspark av Jesús Dátolo. Därefter hade Godoy Cruz chansen att kvittera – även de ifrån elvameterspunkten. Dessvärre för deras del var inte Martín Ojeda lika säker som Dátolo utan istället räddade Facundo Cambeses straffen och Banfields målvakt kom att bli kvartsfinalens stora förgrundsgestalt.

Mendozaklubben fick tillslut dit en kvittering när Enzo Larrosa nickade dit 1-1 efter ett fint inlägg av Elias Pereyra. Matchen gick sedan till straffar där Cambeses, som sagt, blev stor matchvinnare. Banfields målvakt räddade tre av Godoys straffar och därmed tog sig ”El Taladro” vidare till semifinal.

***

I den semifinalen kommer Banfield att få möta Talleres. Córdobaklubben tog sig nämligen vidare – även dem – efter en dramatisk straffläggning. I deras fall var det mot Independiente och själva matchen slutade 0-0 efter nittio minuters spel.

Ifrån elvameterspunkten var Talleres mer resoluta än Independiente samtidigt som Alan Aguerre lyckades rädda en av straffarna. När Julio Buffarini slog in den avgörande straffen, för Talleres, steg jublet mot skyn i Chaco.

Därmed kommer Banfield och Talleres att mötas i den första semifinalen av årets Copa Argentina.

Talleres är klara för semifinal i Copa Argentina efter att ha besegrat Independiente efter straffar.

***

River Plate hade chansen att ta sig till semifinal när de tog sig an Patronato, i La Rioja, under onsdagskvällen. Gallardos manskap tog omgående ledningen när Bruno Zuculini tryckte dit 1-0 efter elva minuters spel.

Patronato kom dock tillbaka och vände på matchen efter mål av Marcelo Estigarribia och Jonathan Herrera. River kom dock tillbaka och det var genom ett sagolikt vackert mål signerat Juan Quintero. Mittfältaren skruvade en högerhörna direkt i mål och firade genom att hålla handen framför sitt ena öga. Dock oklart exakt vad den målgesten betydde.

I straffläggningen missade såväl Zuculini som Matías Suárez sina straffar vilket renderade i att Patronato, överraskande nog, tog sig vidare till semifinal. För Gallardos – och Rivers del innebär uttåget att för första gången sedan tränaren tog över 2014 går storklubben en säsong utan någon titel.

***

Patronatos motståndare i semifinalen kommer att bli Boca Juniors. Detta efter att de besegrat Quilmes med 3-2 i Mendoza. Matchen föranleddes av en tragisk nyhet då det bekräftades att en supporter avlidit i samband med bussresan till Mendoza. Supporterbussen hade voltat och en person avled samtidigt som 24 personer skadades.

Matchen som sådan blev en svängig historia. Quilmes tog ledningen genom Julián Bonetto innan Boca vände på steken genom mål av Benedetto och den 19-årige debutanten ifrån start Javier Morales. Luca Langoni fyllde på till 3-1 innan Quilmes reducerade genom Mariano Pavone till 3-2.

Därefter var det dags för Quilmes Barra att kliva in i handlingarna. Dessa försökte nämligen att storma Bocas sektion och lyckades delvis, varpå de kastade stenar och andra föremål mot såväl polisen som Bocas supportrar. Matchen var avbruten i nästan tjugo minuter medan ordningsmakten försökte få ordning på situationen.

Matchen kunde till sist avslutas och Boca Juniors säkrade avancemanget till semifinalerna. Där kommer de alltså att ställas mot Patronato.