Lionel Scalonis trupp till träningsmatcherna mot Honduras och Jamaica

Lionel Scaloni släppte, under torsdagen, den trupp som ska möta Honduras och Jamaica under slutet av september.

Från början var det tänkt att bli en 32-mannatrupp, men denna bantades ner till 28 av flera olika anledningar. Först och främst har Exequiel Palacios och Nicolás González lämnat återbud p.g.a. varsin skada.

Palacios missade Leverkusens match i Champions League, i veckan, efter att ha ådragit sig en muskelskada. González däremot ska ha åkt på två hårda smällar under den senaste tiden med Fiorentina och missar därför träningsmatcherna mot Honduras och Jamaica. González har inte fått särskilt mycket speltid med Fiorentina under säsongsinledningen och har faktiskt bara starta en enda match såhär långt.

Därutöver återfinns inte Juan Musso och Lucas Martínez Quarta i truppen. Här rör det sig inte om skador utan ska ha att göra med det fotbollsmässiga. Musso har verkat leda racet om tredjemålvaktsposten i truppen, till VM, och det är fullt möjligt att förbundskaptenen Scaloni endast vill testa Gerónimo Rulli i dessa tränintsmatcher för att vara på den säkra sidan.

Vad det gäller Martínez Quarta är känslan däremot att han tappat betänkligt med mark kring en plats i en eventuell VM-trupp. I denna trupp är istället Udineses Nehuén Pérez med och det skulle förvåna mig om Martínez Quarta tar en VM-plats i slutändan.

Annars är det lite överraskande att Atlanta Uniteds Thiago Almada återfinns i truppen. Samma sak vad det gäller Lens Facundo Medina. Att Benficas Enzo Fernández är med i truppen verkar vara överraskande för vissa, men personligen har jag varit ganska övertygad, ett tag tillbaka, om att han kommer att ta en plats i den kommande VM-truppen.

Här är Argentinas trupp till mötena med Honduras och Jamaica under slutet av september.

Mötet med Honduras spelas den 23:e september i Miami och mot Jamaica är det fyra dagar senare i New York.