Summering av omgång 18 i Liga Profesional: Boca vann Superclásico och åtta lag befinner sig inom sex poängs avstånd i toppen

Omgång 18 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här en kortare summering av omgången.

Det börjar bli ordentligt jämnt i toppen av tabellen efter att Boca Juniors vunnit helgens Superclásico, mot River Plate, och såväl Tucumán som Gimnasia tappade poäng den här omgången. Just nu befinner sig åtta lag inom sex poängs avstånd i toppen. Det säger en hel del.

Låt oss ta en närmare titt på omgångens utropstecken och frågetecken.

Utropstecknen!

● Att Boca Juniors vann derbyt mot River Plate kommer såklart att ge dem ett ordentligt lyft vad det gäller moralen i truppen. Förutom detta knaprade man dessutom in i toppen av tabellen och ligger nu endast två poäng bakom serieledarna Tucumán. Helgens Superclásico präglades av mycket kamp snarare än skönspel. Benedettos segermål utlöste ett segerjubel som hördes långt in i den argentinska natten. Detta var Bocas fjärde raka seger i ligaspelet och kanske går storklubben mot ytterligare en ligatitel.

● Central Córdobas 3-0-seger över Godoy Cruz var lika stark som den var förvånande och viktig. Klubben ifrån Santiago del Estero slåss för sin överlevnad och helgens tre poäng kan visa sig bli extremt viktiga när säsongen ska summeras senare i höst. Alejandro Martínez insats var otroligt fin och hans dubbla mål var faktiskt i underkant. Godoy å sin sida gjorde en horribel prestation och tappar viktiga poäng i toppen av tabellen.

● Newell’s Old Boys knep tre poäng framför näsan på titelutmanarna Gimnasia under söndagskvällen. Rosarioklubben var det klart bästa laget och segersiffrorna borde ha varit större än 2-0. Djorkaeff Reasco bjöd på ett sagolikt drömmål och Newell’s bärgade tre välbehövliga poäng. Gimnasia däremot stod för en blek prestation och det gäller nu för Gorositos manskap att finna ny energi inför torsdagens möte med Arsenal.

Dario Benedetto jublar över segermålet mot River Plate på La Bombonera.

Frågetecknen?

● Tucumán tappade poäng för tredje matchen i följd när man bara fick med sig en poäng ifrån bortamatchen mot San Lorenzo. Faktum är att serieledarnas maskineri har börjat hacka på sistone och Pusineris lag har bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Trots detta leder de alltjämt serien med nio omgångar kvar. Kan Tucumán finna ny energi inför slutspurten, eller får de kämpa för att nå en Copa-plats?

● Defensa y Justicias säsong är inget annat än ett fatalt misslyckande. Visserligen har laget återigen tappat många viktiga spelare och när klubben, tidigare säsonger, lyckats täppa till dessa luckor har årets Defensa inte åstadkommit samma framgång. Dessutom känns huvudtränaren, Sebastián Beccacece, stundtals smått instabil och har haft fler vredesutbrott än tidigare år. Faktum är att laget bara vunnit en av sina åtta senaste matcher i ligaspelet och helgens förlust mot Talleres var ytterligare en pinne i hjulet för Defensa y Justicia.

● Racing lyckas, makalöst nog, gång på gång att missa möjligheter till att knapra in på topplagen. I fredags föll laget mot Estudiantes med 1-0 och dessutom drog Gagos manskap på sig två utvisningar i form av Johan Carbonero samt Carlos Alcaraz. I skrivande stund är Racing sex poäng bakom Tucumán – vilket i sig inte är något gigantiskt avstånd, men med tanke på lagets form och hur många lag som ligger före dem är det inte mycket som talar för en titelstrid just nu.

Samtliga resultat ifrån den 18:e omgången:
Independiente – Aldosivi. 3-0.
Argentinos Juniors – Rosario Central. 2-1.
Unión – Sarmiento. 1-0.
Barracas Central – Lanús. 2-0.
Patronato – Platense. 1-0.
Estudiantes – Racing. 1-0.
Tigre – Huracán. 1-1.
Central Córdoba – Godoy Cruz. 3-0.
San Lorenzo – Tucumán. 1-1.
Banfield – Colón. 2-1.
Arsenal – Vélez Sarsfield. 2-2.
Newell’s Old Boys – Gimnasia. 2-0.
Boca Juniors – River Plate. 1-0.
Talleres – Defensa y Justicia. 1-0.