Benedetto avgjorde söndagens Superclásico på La Bombonera

Boca Juniors gick segrande ur helgens Superclásico, mot River Plate, efter att Darío Benedetto gjort matchens enda mål.

Vi bjöds på en fantastisk inramning när de båda lagen sprang in på La Bomboneras gröna gräsmatta under söndagskvällen. River Plate ställde upp med en fembackslinje och trevligt nog kom Pablo Solari till spel trots skadeproblemen han ådrog sig under den föregående omgången mot Barracas Central.

Den första halvleken bjöd inte på särskilt många målchanser. Precis som Marcelo Gallardo hade förutspått skulle helgens Superclásico präglas av mestadels kamp och inte särskilt mycket skönspel.

Efter halvtid gjorde Rivers tränare två byten för att försöka blåsa lite nytt liv i sitt lag. Miguel Borja kom in istället för Solari och Rodrigo Aliendro hoppade in istället för Marcelo Herrera. Under den andra halvleken duggade korten, inledningsvis, tätt ifrån huvuddomaren Darío Herrera. Det var också nästan det enda som skedde.

Båda lagen hade förtvivlat svårt att komma til några heta målchanser, men plötsligt hände det. Pol Fernández testade Armani med ett vasst avslut efter dryga timmen spelad och på den efterföljande hörnan nådde Benedetto högst och nickade dit ledningsmålet för Boca Juniors. Anfallaren klättrade sedan upp i det höga staket, bakom målet, och firade tillsammans med supportrarna.

River Plate tryckte på under slutskedet av matchen, men kom aldrig riktigt nära en kvittering. Det kändes emellanåt ganska krampaktigt i Gallardos lag och spelet flöt inte alls på som tränare säkerligen hade önskat. Under slutminuterna hann också hemmalagets Marcos Rojo dra på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.

Istället för en kvittering knep Boca Juniors samtliga tre poäng och knaprar således in i toppen av tabellen. Nu är man endast två pinnar bakom serieledarna Tucumán.