Vem blir Talleres nye tränare?

Pedro Caixinha lämnade sitt jobb som huvudtränare för Talleres, under början av veckan, och nu har föreningens jakt på en ersättare inletts. Vem kommer att bli Córdobaklubbens nye tränare?

Efter en svag säsong i ligaspelet bestämde sig klubben – i samförstånd med Caixinha själv – att gå skilda vägar. Därmed inleds nu jakten på en kommande tränare och frågan är vem som ligger bäst till. Under onsdagen uttalade sig Talleres president, Andrés Fassi, närmare kring rekryteringen av den kommande tränaren.

”Ibland är fotbollen så pass orättvis att en person som Pedro Caixinha, och hans team, som alla tillhör de mest professionella personerna jag mött inte kan fullfölja sitt kontrakt. Jag vill visa min tacksamhet gentemot hans storhet, humanitet och att han tänker mer på klubbens bästa än vad som gagnar honom själv. Han har lämnat ett stort avtryck i klubben och det faktum att han tog Talleres till att bli ett av de åtta bästa lagen i Sydamerika.”

Enligt Fassi ville tränare fortsätta, men när Caixinha förstod att klubben ville gå vidare valde han också att i samförstånd bryta kontraktet.

”Pedro ville fortsätta, men i den utvärdering som vi gjorde satte han Talleres över allt annat. Det behöver komma in en tränare nu som kan utveckla våra spelare ännu mer framöver.”

Tills vidare tar Javier Gandolfi över som interimtränare och kommer att leda laget tills en ny tränare finns på plats.

”Jag tog beslutet att utnämna honom till interimtränare. Han är en person som känner till klubben och vill göra Talleres till ett styrande lag igen, precis som vi alla drömmer om att få uppleva. Han går in som interimtränare och sedan får tiden utvisa vad vi behöver göra framöver.”

I citatet ovan kan man skönja att det finns en möjlighet att Gandolfi får fortsätta om han gör det bra. Annars finns det säkerligen redan en gedigen tränarlista och under de senaste dagarna har flera potentiella tränarnamn nämnts.

Diego Flores som tidigare var assisterande till Marcelo Bielsa under många år, och som nyligen tränade Godoy Cruz, sägs vara ett namn. Eduardo Domínguez som inte tränat något lag sedan han lämnade Independiente är ett annat. Men även Antonio Mohamed skulle kunna bli ett alternativ då han är klubblös sedan han lämnade brasilianska Atlético Mineiro tidigare i år.

Det blåser nya vindar i Talleres och det ska sannerligen bli intressant att se vem som blir klubbens nästkommande tränare.