Gimnasias president exploderar efter att spelarna valt att inte samlas inför mötet med Independiente; ”Det är uppenbart att pengar är viktigare än att vinna”

Gimnasias president, Gabriel Pellegrino, svingade rejält på gårdagens presskonferens efter att spelarna i seniorlaget valt att inte samlas inför mötet med Independiente.

Det stormar rejält i Gimnasia inför kvällens möte med Independiente. Truppen valde att inte samlas på ett spelarhotell inför lördagens hemmamatch utan åker istället direkt till matcharenan. Det här är inte något som hör till vanligheterna och det finns såklart en anledning till att spelarna valde att göra det de gjorde. Seniortruppen har nämligen inte fått sina löner utbetalda på över 2 månader.

Beslutet att inte samlas – eller ”concentrar” som man säger i Argentina – har rört upp arga känslor och frågan är om inte GImnasias president, Gabriel Pellegrino, blev mest vansinnig av de alla. Under fredagskvällen gick han ut och svingade rejält på en presskonferens.

”Seniorlaget har bestämt sig för att inte samlas. ”Dream-teamet” (ironiskt sagt) som vi har, de har beslutat att inte samlas inför kvällens möte mot Independiente. Jag är inte överens med detta beslut och jag anser att detta inte är rätt läge för att göra en sådan sak. Nu kommer dem att göra som mästarlag gör (återigen ironisk) där man åker direkt till matcharenan utan någon samling innan”.

Det ska finnas ett stort missnöje inom spelatruppen gentemot presidenten Pellegrino och detta ska främst grunda sig i de uteblivna lönerna – och svikna löften. Presidenten hävdar att det ”bara” handlar om 1,5 månadslön och att det snart ska vara löst. Dock har spelare inom truppen slagit fast att det gått över 2 månader sedan man senast fick betalt.

”Om de inte vill samlas, då samlas de inte. Då kan de sätta på Netflix och stanna hemma. Jag förväntar mig att vi vinner imorgon (läs idag). Uppenbarligen är pengarna viktigare än att vi vinner imorgon. Vad jag inte förstår är varför spelarna gör en sådan här sak när pengarna snart kommer – de skjuter 20 meter över målet. Jag ber om lite flexibilitet, det är allt. Vi bor trots allt i Argentina, inte i Schweiz”.

Pellegrino var så pass upprörd att han förmodligen hade kunnat starta ett tredje världskrig ifall han velat – och haft mandat till det. Lyckligtvis styr han dock emellertid bara en medelstor fotbollsförening i Argentina. Presidenten passade också på att slänga en ordentlig känga gentemot lagkaptenen Brahian Alemán som, ifall man läser mellan raderna, hålls mest ansvarig för tilltaget att inte samlas.

”När vi tog in Alemán hade han 18 kilos övervikt. Vi fick ha honom att springa som ett får på träningsplanen för att gå ner i vikt. Då hade vi tydligen inga problem med varandra, nu har vi det däremot”.

Gimnasia ligger tvåa i tabellen med två poäng upp till serieledande Tucumán. Under natten mot söndagen – svensk tid – möter man Independiente på hemmaplan (avspark 01:30).