Copa-summering av onsdagens matcher: Vélez krossades av Flamengo och River mosade Defensa

Under onsdagen spelades flera matcher i Copa Argentina, men även Vélez möte med Flamengo i Copa Libertadores avhandlades.

Det blev ingen lyckad afton för Vélez Sarsfield i Copa Libertadores. I det första av två semifinalmöten med brasilianska Flamengo föll man med 4-0 på hemmaplan. Det var sannerligen en väldigt klar – och tydlig klasskillnad mellan lagen. Flamengo var både en och två nivåer bättre än Vélez och nu lär det krävas ett smärre mirakel ifall det argentinska laget ska lyckas vända på detta dubbelmöte.

Bäst i gästernas lag var anfallaren Pedro som stod för ett praktfullt hattrick. Vélez mäktade bara med två skott på mål och fick således acceptera nivåskillnaden i kvalitet.

***

I Copa Argentina spelades tre stycken matcher där den sistnämnda stack ut allra mest. River Plate fullkomligt krossade Defensa y Justicia i Chaco med 4-0. Matchen stora förgrundsgestalt blev Pablo Solari som smällde dit ett hattrick och gjorde sin klart bästa match sedan han anlände till storklubben tidigare i somras.

Lucas Beltrán (t.h) och hattrickhjälten Pablo Solari (t.v) jublar för River Plate.

Defensa var faktiskt riktigt svaga under hela matchen och var aldrig riktigt nära att hota Gallardos manskap. Vad det gällde själva tränarkampen mellan Beccacece och Gallardo blev det inte mycket av den. Rent taktiskt utmanövrerade Rivers tränare sin ilskne antagonist. Dessutom satte sig Beccacece demonstrativt på bänken utan att hälsa på Gallardo inför matchen. Oavsett vad hade den hårfagre tränaren inte mycket att komma med under gårdagen utan fick istället se sig utslagen ur cupen.

***

I de två tidiga matcherna i Copa Argentina besegrade Godoy Cruz först Belgrano efter straffar. Mötet slutade 0-0, efter 90 minuters spel, i en ganska fysisk – och chansfattig tillställning. I straffläggningen satte Godoy Cruz samtliga sina straffar samtidigt som Belgrano missade sin femte. Därmed är Mendozaklubben vidare i cupen.

Även Banfield gick vidare efter att ha besegrat Gimnasia Jujuy med 2-0 i Córdoba. Ramiro Enrique och Jesús Datolo blev målskyttar för El Taladro. Jujuy hade faktiskt mest bollinnehav i matchen, men Banfield var betydligt mer effektiva när chanserna väl dök upp.