Summering av omgång 15 i Liga Profesional: Serieledande Tucumán krossade Barracas Central och San Lorenzo vann Clásicot mot Racing

Omgång 15 är färdigspelad av Liga Profesional och därför ska vi ta en närmare titt på de matcherna som stack ut lite extra i den här omgången.

Det syntes faktiskt lite grann att lagen spelade sin tredje match på en vecka under den här omgången och prestationerna blev, generellt sett, lite av en besvikelse. Tre matcher slutade mållöst och ytterligare fyra innehöll endast ett mål. Dock är jag inte emellertid en sådan person som anser att det krävs mål för att en match ska vara bra – men denna omgången saknade de där riktiga topprestationerna.

Utropstecknen!

● Tucumán krossade Barracas Central med 4–0 och utökade sin serieledning till tre poäng. Detta tack vare att Gimnasia, parallellt, kryssade mot Aldosivi i en match som slutade mållös. Tucumán är ruskigt svårslagna den här säsongen och framförallt på hemmaplan i San Miguel de Tucumán är man närmast omöjliga att råda bot på. Tisdagens mål gjordes av Cristian Menéndez, Ramiro Ruiz Rodríguez, Joaquin Pereyra och Mateo Coronel.

● San Lorenzos något överraskande 2–1-seger borta mot Racing Club var en triumf som jag tror få trodde skulle ske på förhand. Visserligen hjälpte delvis hemmalagets dubbla utvisningar – på Tomás Chancalay och Leonardo Sigali – till, men trots detta ska ingenting tas ifrån San Lorenzos prestation som var riktigt bra. Juan Ignacio Méndez öppnade målskyttet efter att ha blivit framspelade av Andrés Vombergar. Denne agerade sedan målskytt själv när han satte dit segermålet med dryga kvarten kvar.

● River Plates 3–0-seger mot Central Córdoba var imponerande i det avseendet att det var fullkomligt rättvist och stundtals en regelrätt överkörning. Gästerna hade inte mycket att sätta emot och River gick upp till en 2–0-ledning redan efter femton minuters spel. Detta efter att Pablo Solari och Miguel Borja gjort målen. Bruno Zuculini fastställde sedan slutresultatet till 3–0 och det hela utvecklade sig till en perfekt kväll för Marcelo Gallardos manskap.

Frågetecknen?

● Efter en lovande start har det sett dystrare ut för Carlos Tevez och hans Rosario Central under de senaste veckorna. Bortsett ifrån segern mot Barracas Central har man åkt på tre förluster – och en oavgjord – under de senaste fem omgångarna. Till detta kan också adderas ett uttåg ur cupspelet. Trots allt detta är jag ändå övertygad om att Tevez är rätt man för Central just nu och han har lyckats få igång flera unga talanger – där främst 17-årige Facundo Buonanotte och 18-åringarna Mateo Tanlongo samt Alejo Vélez är de som visat mest framfötter. Helgens förlust mot Banfield var tung och det kommer vara en lång process för att få Central till att bli ett topplag i Argentina igen.

● Unión åkte på sin tredje raka förlust när man föll mot Estudiantes på bortaplan. Dessutom har man gått mållösa i samtliga av dessa tre matcher. Förhoppningarna som fanns under inledningen av säsongen, att nå spel i någon av Copa-turneringarna, ser onekligen ut att glida Santa Fe-klubben ur händerna.

● Vélez Sarsfield presterar nästan sensationellt uselt i årets ligaspel trots att man gått så pass bra i Copa Libertadores. I helgen fick man bara 1–1 hemma mot bottenlaget Sarmiento och när denna säsong summeras lär det vara en av de svagare för Vélez någonsin.

***

Samtliga resultat ifrån omgång 15 av Liga Profesional:
Colón- Tigre. 2–1.
Huracán – Newell’s Old Boys. 1–0.
Lanús – Arsenal. 1–0.
Godoy Cruz – Independiente. 1–1.
River Plate – Central Córdoba. 3–0.
Defensa y Justicia – Boca Juniors. 0–1.
Rosario Central – Banfield. 0-1.
Estudiantes – Unión. 1–0.
Racing Club – San Lorenzo. 1–2.
Vélez Sarsfield – Sarmiento. 1-1.
Platense – Talleres. 0-0.
Patronato – Argentinos Juniors. 0-0.
Gimnasia – Aldosivi. 0–0.
Atlético Tucumán – Barracas Central. 4–0.