Omgångens lag i Liga Profesional: Omgång 14 – ”Gjorde återigen en fantastisk insats”

Omgång 14 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Manuel Roffo. Tigre (1)
Kommentar: Roffo var den enskilt största anledningen till att Tigre tog en poäng hemma mot serieledande Tucumán under tisdagskvällen. Gästerna var det klart bästa laget och flera gånger fick Roffo sträcka ut i hemmamålet.

Försvarare:

Facundo Mater. Barracas Central (1)
Kommentar: Bidrog mycket offensivt i sin ytterbacksroll och var samtidigt svår att passera för motståndarna.

Leonardo Morales. Gimnasia (3)
Kommentar: Gjorde återigen en fantastisk insats när Gimnasia besegrade Unión, med 2-0, på bortaplan och knaprade in två poäng på Tucumán i toppen av tabellen. Morales stod för ett av Gimnasias mål.

Enzo Díaz. Talleres (2)
Kommentar: Díaz har tidigare visat att han är en målfarlig ytterback, men det var ett tag sedan han gjorde mål. Mot Patronato hamnade han dock i målprotokollet igen.

Mittfältare:

Hernán López. Central Córdoba (1)
Kommentar: Stod för en fin insats på sin högermittfältsposition när Central Córdoba besegrade Colón med 3-0. Hernán López gjorde själv det tredje målet och var genomgående en frisk fläkt offensivt.  

Rodrigo Garro. Talleres (2)
Kommentar: Har skämt bort oss med vackra mål den senaste tiden, men mot Patronato stod Garro istället för två fina framspelningar.

Pablo Pérez. Newell’s Old Boys (1)
Kommentar: Ledaren på planen när Newell’s Old Boys satte stopp för en åtta matchers lång svit utan seger och besegrade Lanús med 2-0. Pablo Pérez var bäst på plan.

Nicolás Oroz. Racing Club (1)
Kommentar: Bollvinnare och framspelare. Nicolás Oroz gjorde en fin insats i Racings 2-0-seger borta mot Banfield.

Anfallare:

Ezequiel Bullaude. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Bäst på plan när Godoy Cruz avfärdade Sarmiento med 2-1 på bortaplan. Ezequiel Bullaude stod för assist till bägge målen.

Martín Cauteruccio. Aldosivi (1)
Kommentar: Tvåmålsskytt mot Vélez Sarsfield när Aldosivi, något överraskande, vann med 3-2 och fick ett litet välbehövligt andrum.

Cristian Colmán. Barracas Central (2)
Kommentar: Målskytt för Barracas Central – och en av de bättre spelarna på planen när laget besegrade Defensa y Justicia med 3-1 under torsdagskvällen.

Tränare:

Rubén Darío Insúa. San Lorenzo (1)
Kommentar: Storklubben besegrade Platense med 2-0, i den här omgången, och Insúas lag gnuggar på i tabellen. Sett till hur usla San Lorenzo, stundtals, har varit måste man lyfta fram det som Insúa åstadkommit den här säsongen.