Carlos Tevez om återkomsten till La Bombonera; ”Det är som när man har varit på semester och sen får komma hem igen”

Carlos Tevez var tillbaka på La Bombonera under onsdagskvällen, men denna gång som gäst – och inte som en del av hemmalaget. ”Det var en ganska märklig upplevelse” kommenterade huvudpersonen själv efter matchen.

Rosario Central reste till La Bombonera under gårdagen för att försöka följa upp sin 3-1-seger över Barracas Central med ytterligare ett positivt resultat. För huvudtränaren i Rosarioklubben, Carlos Tevez, var alltihop en väldigt speciell upplevelse.

Detta var nämligen dels den första gången som han kom tillbaka till La Bombonera, efter att ha lagt skorna på hyllan, och dels första gången som han klev in på Bocas hemmaplan som gäst – och inte en del av hemmalaget.

”Det var en ganska märklig upplevelse att komma hit och spela mot klubben jag spelat för och nu vilja vinna över dem. Att komma tillbaka till La Bombonera är som att ha varit på semester och komma hem igen”.

Faktum är att Tevez aldrig fick chansen att säga farväl till publiken på La Bombonera när spelarkarriären var över. Han lämnade klubben efter mötet med The Strongest, den 26 maj 2021, men då var det fortfarande spel inför tomma läktare i Argentina. Därefter tog Tevez det slutgiltiga beslutat, att lägga skorna på hyllan, först för någon månad sedan.

Igår fick han äntligen ta emot La Bombonera-publikens jubel och sånger innan gårdagens möte. Tevez fick också ett plakat av Chicho Serna samt en inramad tröja med sitt namn på. När han vinkade upp mot publiken på läktarna kunde man höra; ”Olé Olé Olé Olé Tevez Tevez” eka mellan betongfundamenten.

”När jag gick in på planen var det första som slog mig att jag saknade min pappa i logen. Det var det första jag såg när jag gick in”.

Carlos Tevez tog emot hyllingar under gårdagen på La Bombonera.

Tevez pappa gick bort under inledningen på 2021 och detta var en händelse som också bidrog till att anfallaren tillslut valde att avsluta sin karriär. ”Jag förlorade min största supporter” har han tidigare sagt angående den bortgångne pappan.

Gårdagens möte slutade mållöst på La Bombonera där Rosario Central stod upp på ett bra sätt mot Boca Juniors. Tevez manskap gjorde en fin insats och frågan är om inte Facundo Buonanotte var bäst på plan. 17-åringen har utvecklats riktigt fin den här säsongen och Tevez har gett talangen ett stort förtroende. Efter matchen lämnade Centrals huvudtränare en liten lucka på glänt till de Boca-supportrar som fortsatt hoppas på en återkomst till storklubben.

”Jag trivs på den plats där jag är just nu. Jag vet inte om jag kommer att återvända till Boca Juniors igen. Just nu trivs jag i Central”.