Colegiales vann ett intensivt derby mot San Miguel

Colegiales besegrade San Miguel i ett derby, under söndagskvällen, som innehöll det mesta och lite till. I slutändan gick hemmalaget segrande ur matchen och cementerade därigenom sin serieledning.

Det känns inte som att det finns någonting som kan stoppa Colegiales den här säsongen. Visserligen åkte man på en tung bortaförlust mot Fenix senast med 4-0, men bortsett ifrån den fadäsen ångar laget på i toppen av tabellen i den argentinska tredjedivisionen.

Idag ställdes man mot San Miguel i ett derby som andades frenesi redan ifrån avsparken. Gästerna kom ifrån två raka förluster och att självförtroendet kanske inte var helt på topp syntes redan ifrån avsparken. Colegiales tog nämligen, omgående, tag i spelet och skapade målchanser på löpande band.

Redan efter åtta minuters spel kom också ledningsmålet. Juan Torres drog på ett lågt – och hårt pressat skott som målvakten inte hann reagera på. Dock såg inte avslutet helt otagbart ut, men förmodligen var han lite skymd av sina försvarare. San Miguel hittade emellertid in i matchen igen genom Lucas Scarnato, men strax därefter skedde en incident som skulle kasta omkull hela matchen.

37-årige Eduardo Méndez borde ha varit mer rutinerad och inte gått inte så pass hårt som han gjorde på sin motståndare. Domaren tvekade inte en sekund utan delade ut ett rött kort. I halvtid tog en upprörd tränare för gästerna, Gustavo Coleoni, ut sin ilska på huvuddomaren – förmodligen p.g.a. nämnda utvisning – och fick ledas bort av säkerhetsvakter. Otroligt nog blev Coleoni inte uppskickad på läktaren utan kunde leda sitt lag även under den andra halvleken.

Gästernas tränare, Gustavo Coleoni, var allt annat än nöjd med domarens insats i derbyt mot Colegiales.

Med en man mindre svängde pendeln helt över till Colegiales fördel. Laget pressade på samtidigt som man hejades fram av en energisk hemmapublik. Tillslut kom också avgörandet. Augustín Battipiedi mötte ett inspel med pannan, på den första stolpen, och bollen smet in förbi en förstummad målvakt.

San Miguel hade inte orken till en slutforcering utan Colegiales kunde kamma hem samtliga tre poäng. Därmed fortsätter man att toppa serien och har skapat sig ett fint utgångsläge inför avslutningen på säsongen.