Summering av omgång 11 i Liga Profesional: Patronato krossade Boca i Paraná och Tucumán cementerade sin serieledning

Omgång 11 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här en kortare summering kring omgångens samtliga matcher. 

Godoy Cruz – Vélez Sarsfield. 1-1.
Kommentar:
Godoy Cruz och Vélez Sarsfield delade på poängen i Mendoza efter att gästerna först levererat en rejäl bjudning på vilken Pier Barrios gjorde 1-0 för hemmalaget. Vélez kvitterade dock kort därefter genom en fin nick ifrån mittbacken Diego Godín och detta skulle också bli slutresultatet. 

Argentinos Juniors – San Lorenzo. 0-1.
Kommentar:
Argentinos hade chansen att haka på Tucumán i toppen av tabellen när man ställdes mot San Lorenzo på hemmaplan. Efter en fartfylld första halvlek drogs tempot ner betydligt, under de sista fyrtiofem minuterna, och avgörande kom först i den 90:e minuten när nyförvärvet Andrés Vombergar höll sig framme och fixade samtliga tre poäng till San Lorenzo. 

Estudiantes – Banfield. 0-0.
Kommentar:
Estudiantes och Banfield spelade en väldigt slätstruken – och chansfattig match i La Plata under lördagskvällen. 

Huracán – Gimnasia. 0-1.
Kommentar:
Gimnasia tog tre blytunga poäng borta mot Huracán efter att matchens enda mål tillkommit genom ett olyckligt självmål ifrån Santiago Hezze. Gimnasia satte därmed stopp för en nio matchers lång förlustfri svit för Huracán, samtidigt som man klättrade upp på en andraplats i tabellen. 

Atlético Tucumán – Newell’s Old Boys. 2-0.
Kommentar: Serieledarna Tucumán fortsätter att vara briljanta, och i en serie där nästan alla andra lag tappar poäng är de det genomgående mest jämna laget just nu. Mot Newell’s Old Boys kom tre nya poäng efter att Ramiro Carrera och Renzo Tesuri gjort målen i en fin 2-0-seger. 

Ramiro Carrera jublar över sitt ledningsmål mot Newell’s Old Boys.

Lanús – Aldosivi. 0-1.
Kommentar: Lanús har det enormt kämpigt den här säsongen och i Frank Kudelkas första match, som huvudtränare, föll man mot Aldosivi med 1-0 på hemmaplan. Därmed ligger man sist i tabellen med endast sex inspelade poäng på elva omgångar. Uselt!

Platense – Barracas Central. 0-0.
Kommentar:
Platense och Barracas Central spelade en mållös historia där inget av lagen lyckades att bryta ner sina motståndare. Platense var närmast segern, men i slutändan var inte det oavgjorda resultatet särskilt orättvist. 

Racing Club – Tigre. 3-3.
Kommentar:
Racing Club såg ut att gå en bekväm seger till mötes när Matías Rojas gjorde 3-1, med en elegant frispark, under slutskedet av den första halvleken. Men Tigre kämpade sig tillbaka och genom totalt två mål av Mateo Retegui fick man in en kvittering som innebar en väldigt fin poäng. Fernando Gago och hans Racing bör dock fundera över varför de har svårt att ibland stänga matcher som de är väldigt dominanta i. 

Patronato – Boca Juniors. 3-0.
Kommentar:
Patronato krossade Boca Juniors på hemmaplan, med 3-0, efter en väldigt väl genomförd match. Axel Rodríguez gav hemmalaget ledningen innan Alexander Sosa och Héctor Jonas Acevedo fyllde på under matchens gång. Boca Juniors var genomgående bedrövliga och fick inte alls spelet att stämma. 

River Plate – Sarmiento. 1-2.
Kommentar:
River Plate föll hemma mot Sarmiento efter att gästerna gjort två mål under den sista kvarten av den första halvleken (Guido Mainero och Federico Andueza). River ryckte upp sig under den andra halvleken, och fick in en reducering genom Mammana, men på det hela taget skapade Gallardos lag på tok för lite farliga målchanser för att vinna matchen. 

Defensa y Justicia – Arsenal. 0-0.
Kommentar: Defensa y Justicia och Arsenal spelade en andefattig – och ganska blek 0-0-match i Florencio Varela. Hemmalaget hade mest bollinnehav, men båda lagen skapade väldigt få heta målchanser under matchens gång. 

Rosario Central – Central Córdoba. 0-3.
Kommentar: Efter fyra raka matcher utan insläppt mål – eller förlust – åkte Rosario Central på en riktig käftsmäll hemma mot Central Córdoba under måndagskvällen. Francisco González gav gästerna ledningen innan Jesús Soraire fyllde på till 2-0 innan halvtidsvilan. Central kändes tomma på energi och med fem minuter kvar på matchklockan kunde Alejandro Martínez göra 3-0 ifrån straffpunkten. Detta var f.ö. Abel Balbos andra match som huvudtränare för Central Córdoba och en bättre start än såhär är nog omöjligt att få, eller hur?

Colón – Independiente. 0-3
Kommentar:
Även Independiente vann med 3-0 och i deras fall borta mot Colón i Santa Fe. Gästerna var rejälare i det mesta som skedde på planen och målen kom genom Damián Battalini, Leandro Fernández och Leandro Banegas. En drömstart på Julio Falcionis tredje sejour som huvudtränare för den knallröda storklubben.