Carlos Lampe efter succén under inledningen av säsongen; ”Jag kan knappt gå på gatorna här i Tucumán”

Carlos Lampe och Atlético Tucumán är just nu i en väldigt fin form där laget toppar Liga Profesional efter tio omgångar.

Den bolivianska landslagsmålvakten har äntligen börjat få lite upprättelse i Argentina efter två mindre lyckade sejourer med Boca Juniors och Vélez Sarsfield. Sedan Carlos Lampe kom till Atlético Tucumán, under inledningen av året, har han vuxit ut till en av seriens mest formstarka målvakter.

Klubben har bara släppt in tre mål på de tio inledande omgångarna och toppar just nu tabellen. En stor del i detta har såklart målvakten Lampe haft som visat upp ett fint målvaktsspel under säsongens gång.

”I Tucumán kan jag inte ens gå ute på gatorna utan att folk kommer fram till mig för att be om en autograf eller för att ta en bild. De är väldigt fanatiska här, från de allra minsta till de äldsta”.

Lampe medger att han trivs väldigt bra i den nordliga staden San Miguel de Tucumán. Här bor han numera tillsammans med sin sambo och två döttrar. När han kom till Atlético Tucumán hade det gått ett halvår utan att målvakten spelat en enda match.

”Men det kostade mig aldrig att finna rytmen igen, jag kom ändå ifrån sex månader utan att ha spelat någon match. Givetvis fanns tanken inom mig hur jag skulle reagera på så pass lång tid som inaktiv. I början tänkte jag göra saker så enkelt som möjligt, spela säkert. Därefter fick jag mer och mer självförtroende för varje match jag spelade. Här i Tucumán har det varit några matcher där jag inte haft så mycket att göra, men dessa matcher är de allra klurigaste. För när det sedan väl kommer en chans – då måste man vara på hugget”.

Tucumáns målsättning inför säsongen var att hålla sig kvar, men med tanke på hur inledningen har varit är det självklart att supportrarna har börjat drömma.

”Förra säsongen tog vi 11 poäng på 13 matcher. Nu har vi 22 poäng efter 10 omgångar. Även om det inte är något uttalat så är kanske målet nu att åtminstone nå en plats i någon av Copa-turneringarna. Vi kan inte ha högre mål än så just nu eftersom det fortfarande är mycket kvar av säsongen. Visst ska vi höja ribban lite, men fortfarande med fötterna kvar på marken. Sen såklart om vi fortsätter på detta sätt kan vi börja drömma om större saker”.

Med en bra säsong i ryggen finns det säkerligen större klubbar som skulle kunna tänka sig att vilja värva Lampe när säsongen är slut, men själv trivs han utmärkt i Tucumán.

”Ärligt talat är det ingenting som jag tänkt på. Min familj trivs väldigt bra i Tucumán. Klubben har fått mig att känna mig betydelsefull redan ifrån början. Därför tänker jag inte på någonting som inte involverar den nästkommande matchen och jag är uteslutande fokuserad på den här säsongen”.

***

Fotnot: Intervjun gjordes i den argentinska tidningen Olé.