Genomgång av landslagsspelare som bytt klubb i sommar

Under sommaren har en hel drös av spelare, som är aktuella för Scalonis VM-trupp i vinter, bytt klubb. Här är samtliga övergångar som gäller dessa spelare och några tankar kring deras respektive övergångar.

Det är faktiskt bara några enstaka månader kvar till världsmästerskapet i Qatar och även om man inte är särskilt peppad på turneringen i fråga, av olika anledningar, kan det ändå vara intressant att kika på dom övergångar som skett under sommaren, vilka involverar spelare i Scalonis tilltänkta VM-trupp.

Paulo Dybala. Från Juventus till Roma.
Mittfältaren har bytt Turin mot Rom och lämnade Juventus gratis för Mourinhos Roma. Det var länge prat om att Inter låg närmast att värva argentinaren, men Milanoklubben valde andra spelare före Dybala och i slutändan hade han inte särskilt mycket att välja på.

Kommentar: Personligen känns det som en ganska bra övergång för Dybala. Även om Roma inte är på samma nivå som Juventus lär han få ordentligt med speltid och lär spela en framträdande roll i Mourinhos lagbygge. Såklart kan man dock ställa sig frågan ifall han passar in i den portugisiska tränarens spelfilosofi.

Ángel Di María. Från PSG till Juventus.
Di María lämnar PSG efter många säsonger i den franska huvudstaden. Juventus ser ut att bli argentinarens sista anhalt i Europa innan han, gissningsvis, vänder hem till Rosario Central.

Kommentar: Presterade väldigt bra under lång tid i PSG och här spelade onekligen Di María sin bästa fotboll i karriären. Borde få en framträdande roll även i Juventus och även om han aldrig har spelat i Italien tidigare, är känslan ändå att Serie A borde passa Di Marías spelstil.

Nahuel Molina. Från Udinese till Atlético Madrid.
Efter några imponerande säsonger med Udinese lämnar ytterbacken för Simeones Atlético Madrid. Givetvis är detta ett steg uppåt i karriären för Molina som haft en väldigt fin utveckling de senaste säsongerna.

Kommentar: Är, som sagt, ett kliv uppåt i karriären och det känns ju inte fel att han ska tränas av Diego Simeone. Förhoppningsvis tar han en startplats och utan att veta exakt vilka spelare han konkurrera med är såklart detta en förhoppning inför det stundande världsmästerskapet.

Nicolás Tagliafico. Från Ajax till Lyon.
Efter några säsonger i Nederländerna väljer Tagliafico att flytta vidare till franska Lyon. Förra säsongen var han inte ordinarie i Ajax och ibland vikarierade han som mittback.

Kommentar: Eftersom han själv verkade vilja lämna Ajax – och med tanke på att han inte var helt ordinare känns det spontant som en bra flytt. Personligen har jag inte superbra koll på hur Lyon spelar, men nog borde Tagliafico få mer speltid där än vad han fick på slutet i Ajax? I sådana fall är det positivt och förhoppningsvis kan han komma upp gammal fin form inför VM.

Lisandro Martínez. Från Ajax till Manchester United.
Mittbacken lämnar Ajax för engelska Manchester United och blir därmed den fjärde dyraste argentinska övergången i historien. Har haft flera fina säsonger i Ajax där han varit en bärande pjäs. Blev dessutom utsedd till storklubbens bäste spelare under fjolårssäsongen.

Kommentar: Först var jag lite skeptisk till den här övergången då det känns som att den engelska fotbollen delvis passar argentinska försvarare lite dåligt. Dessutom har knappast United känts som en stabil plats att vara på de senaste säsongerna. Men med tanke på att Ten Haag, som tidigare tränat Martínez i Ajax, numera är Uniteds tränare har jag svängt lite i min åsikt. Detta kan nog, trots allt, bli ganska bra. Med detta sagt lutar det ändå åt att Martínez inte kommer att vara ordinare under VM i vinter. Mycket talar istället för att Scaloni kör vidare med Otamendi och Romero i mittbackslåset. Men med en fin höst i United kan såklart saker ändra sig.

Julián Álvarez. Från River Plate till Manchester City.
Förmodligen det största klivet av de alla. Efter att ha öst in mål i River Plate flyttar Julián Álvarez till en av Europas bästa klubbar just nu och får på köpet Pep Guardiola som tränare. Frågan är dock hur mycket speltid han kommer att få i England under den första tiden.

Kommentar: Svårbedömt hur mycket speltid som Álvarez kommer att få under hösten. Man kommer nämligen inte ifrån att detta är ett gigantiskt kliv i karriären och det kan säkerligen ta ett tag att acklimatisera sig. På sikt är det dock säkerligen ett väldigt bra klubbval för Álvarez del. Åtminstone om man ser till det sportsliga.

***

Leandro Paredes skulle kunna komma att byta klubb innan fönstret stänger då det har ryktats om Juventus är intresserade av honom samtidigt som PSG inte har någon plats för mittfältaren i truppen. Dock är ingenting klart i skrivande stund.

Fotnot: I denna artikel har endast spelare som varit med i de senaste samlingarna tagits upp, och under VM-kvalet – samt Copa América 2021.