Summering av omgång 10 i Liga Profesional: Tucumán upp i ensam serieledning

Omgång 10 är färdigspelad i Liga Profesional och därför kommer här en kortare summering kring omgångens samtliga matcher.

Sarmiento – Colón. 1-3.
Kommentar: Colón tog tre poäng borta mot Sarmiento i Junín. Detta trots att hemmalaget faktiskt skapade de farligaste målchanserna inledningsvis. Dock var Colón betydligt mer effektiva och efter mål av Pulga Rodríguez, Cristian Bernardi och Ramón Ábila säkrade man segern.

Central Córdoba – Racing Club. 1-3.
Kommentar: Racing tog säsongens första bortaseger när Central Córdoba besegrades i Santiago del Estero med 3-1. Enzo Copettis dubbla mål bidrog starkt till de tre poängen och därmed hakar Racing på i toppen av tabellen.

Independiente – Atlético Tucumán. 0-1.
Kommentar: Matchen skulle egentligen ha spelats på lördagen, men blev uppskjuten till söndagen efter upploppen som varit i Avellaneda till följd av krisen som råder i Independiente. När matchen väl spelades var det på Platenses hemmaplan som mötet skedde. Redan i den första matchminuten kom segermålet för Tucumán genom Augusto Lotti. Därmed klättrar Tucumán upp i ensam serieledning och ser riktigt starka ut den här säsongen.

Tucumán besegrade Independiente och gick upp i ensam serieledning.

Tigre – Platense. 3-0.
Kommentar: Tigre var numret större än Platense och vann med hela 3-0 under söndagskvällen. Matchens förgrundsgestalt var Facundo Colidio som bidrog med såväl mål – som assist framåt.

Aldosivi – River Plate. 0-3.
Kommentar: Tillslut fick River lite välbehövlig islossning när man smällde dit tre mål, inom loppet av fyra minuter, mot Aldosivi. Inhoppare Miguel Borja spelade först fram till Agustín Palavecinos – och Lucas Beltráns mål, innan han själv gjorde det tredje på egen hand.

Gimnasia – Lanús. 1-0.
Kommentar: Gimnasia besegrade Lanús i en ganska slätstruken match, vilken avgjordes när Brahian Alemán satte matchens enda mål ifrån straffpunkten. Därmed tog Gimnasia en efterlängtad seger samtidigt som Lanús fortsatt har det kämpigt.

Boca Juniors – Estudiantes. 3-1.
Kommentar: Boca Juniors var snäppet bättre än Estudiantes och knep samtliga tre poäng på La Bombonera. Pol Fernández öppnade målskyttet, under den första halvleken, innan Marcos Rojo och Sebastián Villa fyllde på i den andra halvleken. Estudiantes tröstmålade visserligen genom Jorge Morel, men på det stora hela räckte inte Ricardo Zielinskis lag till.

Boca Juniors tog tre välbehövliga poäng hemma mot Estudiantes på La Bombonera.

San Lorenzo – Talleres. 1-1.
Kommentar: Talleres tog tidigt ledningen mot San Lorenzo efter ett nickmål av mittbacken Matías Catalán. En utvisning ställde dock emellertid till det för gästerna och San Lorenzo tog succesivt över. Men det skulle dröja till den 90:e spelminuten innan Nahuel Barrios fixade kvitteringen med ett dundrande distansskott.

Banfield – Argentinos Juniors. 1-1.
Kommentar: Argentinos Juniors hade möjligheten att gå upp i delad serieledning när man ställdes mot Banfield under söndagskvällen. Men trots ett tydligt spelövertag, för gästerna, var det Banfield som tog ledingen genom Emanuel Coronel. Argentinos fick dock emellertid in en kvittering, men det skulle dröja till den 101:e spelminuten när Miguel Torrén gjorde 1-1 ifrån elvameterspunkten.

Newell’s Old Boys – Defensa y Justicia. 1-2.
Kommentar: Defensa y Justicia tog tre tunga poäng borta mot Newell’s Old Boys i Rosario. Gästerna tog tidigt ledningen när Nicolás Fernández styrde in ett fint inspel ifrån vänster. Newell’s spelade inte alls dåligt, men har väldigt svårt just nu att omvandla sitt stora spelövertag till mål. Manuel Duarte fixade 2-0 til Defensa, under inledningen av den andra halvleken, innan Juan Garro kunde tröstmåla för Newell’s på tilläggstid.

Unión – Godoy Cruz. 2-1.
Kommentar: Unión besegrade Godoy Cruz på hemmaplan med 2-1 och hakar därmed på i toppen av tabellen. Imanol Machuca gav hemmalaget ledningen innan Kevin Zenón satte spiken i kistan på tilläggstid i den andra halvleken. Godoy Cruz reducerade därefter genom Enzo Larrosa, men utvisningen, som Mendozaklubben dragit på sig i början av den andra halvleken, ställde till det på tok för mycket.

Vélez Sarsfield – Huracán. 1-1.
Kommentar: Vélez Sarsfield får det verkligen inte att lyfta i ligaspelet just nu. Mot Huracán fick man bara med sig en poäng trots att laget tog ledningen redan efter sju minuters spel. Walter Bou förvaltade en straffspark på bästa sätt och Vélez såg också pigga ut inledningsvis. Dock tog Huracán så smått över matchbilden och när Benjamín Garré satte kvitteringen var det långtifrån orättvist.

Arsenal – Rosario Central. 0-3.
Kommentar: Fjärde hållna nollan i rad kom för Rosario Central borta mot Arsenal under måndagskvällen Dessutom är Carlos Tevez lag obesegrade i lika många matcher. Måndagens två inledande mål gjordes faktiskt, otroligt nog, av målvakten Gaspar Servio ifrån straffpunkten och sedan fyllde derbyhjälten för en vecka sedan, Alejo Véliz, på till 3-0 innan halvtidsvilan. Arsenal hade inte mycket att sätta emot utan Central vann välförtjänt.

Barracas Central – Patronato. 2-1.
Kommentar: Barracas Central mot Patronato blev en ordentlig kaosmatch där VAR ställde till det på nytt. Detta gudsförgätna system anullerade dubbla mål för Patronato och gav dessutom en straff till Barracas Central som var direkt felaktig. I slutändan blev det ordentlig kaos vid slutsignalen och bortatränaren Facundo Sava uttryckte efter matchen att han funderade på att sluta som tränare. Matchen vanns av Barracas Central som avgjorde i den 91:e spelminuten genom Sebastián Rincon.