Summering av omgång 8 i Liga Profesional: Godoy Cruz upp i serieledning

Omgång 8 är färdigspelad i Liga Profesional och därför kommer här en kortare summering kring omgångens samtliga matcher.

Det blev en tillknäppt – och ganska målsnål omgång i Liga Profesional. Med fyra 0-0-matcher var detta den hittills mest målsnåla omgången såhär långt in på säsongen.

Central Córdoba – Patronato. 1-3.
Kommentar: Tack vare två mål – och en assist ifrån Jonathan Herrera lyckades Patronato ta tre viktiga poäng borta mot Central Córdoba i Santiago del Estero.

Sarmiento – Defensa y Justicia. 2-0.
Kommentar: Defensa y Justicia har det stundtals riktigt jobbigt den här säsongen och även fast man kom till mötet, med Sarmiento, med två raka segrar (en i ligan och en i cupen) i ryggen åkte man på en riktig käftsmäll i Junín. Sergio Quiroga gav hemmalaget ledningen innan Javier Toledo satte slutresultatet ifrån straffpunkten i den 95:e matchminuten.

Arsenal – Platense. 1-1.
Kommentar: Facundo Kruspzky gjorde mål, för andra matchen i följd, när Arsenal knep en poäng hemma mot Platense. Gästerna tog visserligen ledningen genom Ayrton Costa, men Arsenal kämpade sig tillbaka och fick med sig en pinne.

Aldosivi – Tucumán. 0-1.
Kommentar: Aldosivi under Martín Palermo var ett bollskickligt lag som tog sig till kvartsfinal i Copa Liga Profesional. Utan honom vid rodret har man sjunkit som en sten och ligger just nu näst sist i Liga Profesional efter åtta spelade omgångar. Mot Tucumán inkasserade man en ny förlust efter att Ruiz Rodríguez gjort matchens enda mål. Tucumán å andra sidan är fortsatt obesegrade den här säsongen och helgens seger var deras tredje raka (lingonkaka).

Barracas Central – Argentinos Juniors. 1-3.
Kommentar: Argentinos Juniors tog sin andra raka seger när Barracas Central besegrades på bortaplan med 3-1. Lagkaptenen Fausto Vera stod för två av målen och var planens stora förgrundsgestalt. Tack vare segern är Argentinos just nu i delad serieledning. Barracas Central inkasserade däremot sina andra raka seger och har nu släppt in sex mål på de två senaste matcherna.

Independiente – Rosario Central. 0-0.
Kommentar: Det är en monumental kris just nu i Independiente. Eduardo Domínguez lämnade sitt jobb som huvudtränare i veckan och mot Rosario Central stod laget för en ny blek insats. Matchen slutade mållöst där Central i slutändan var närmast segern. Efteråt uppstod kravaller utanför arenan när upprörda Independiente-supportrar skrek efter ledningens avgång.

Gimnasia – Colón. 0-0.
Kommentar: Gimnasia och Colón bjöd på en jämn – och ganska chansfattig match i La Plata. Hemmalaget hade flest chanser, men frågan är om inte Colón kom närmast med Ramón Ábilas stolpträff under den andra halvleken. Båda lagen var arga på domaren, av olika anledningar, och vid slutsignalen svallade känslorna på alla håll och kanter.

Newell’s Old Boys – Racing Club. 0-0.
Kommentar: Lördagskvällen var inte en målrik sådan i Liga Profesional och Newell’s mot Racing ändrade inte på detta. Toppmötet blev ganska slätstruket och känslan var att båda lagen var hyfsat nöjda med en poäng.

Boca Juniors – Talleres. 1-0.
Kommentar: Efter några turbulenta veckor fick Boca Juniors lite välbehövlig arbetsro när man besegrade Talleres med 1-0 hemma på La Bombonera. Matchens enda mål gjordes av Marcos Rojo, som faktiskt även borde blivit utvisad efter en ful armbåge. Talleres är fortsatt klappkassa i ligaspelet och ligger tredje sist i Liga Profesional – sist i årstabellen. Illa!

Marcos Rojo jublar över segermålet mot Talleres.

Godoy Cruz – Lanús. 2-1.
Kommentar: 42-årige Pepe Sand hamnade återigen i målprotokollet för Lanús, borta mot Godoy Cruz, och med detta gav han gästerna ledningen redan efter fem minuters spel. Men där någonstans tog det roliga slut för Lanús. Godoy Cruz var bättre och vände på steken efter mål av Salomón Rodríguez och Martín Ojeda. Därmed klättrar Godoy Cruz upp i delad serieledning och har nu tagit tre raka segrar i ligaspelet.

Unión – Huracán. 0-0.
Kommentar: En ganska jämn match mellan Unión och Huracán slutade mållös i Santa Fe. Bortsett ifrån premiären mot Racing är Huracán obesegrade den här säsongen och Diego Daboves lag är oerhört svåra att besegra. Unión blandar och ger samtidigt som veckans cupförlust, mot Banfield, såg ut att delvis sitta kvar i benen.

Banfield – San Lorenzo. 1-1.
Kommentar: San Lorenzo och Banfield delade broderligt på poäng under söndagskvällen. Gästerna tog ledningen efter att Adam Bareiro förvaltat en straffspark och därigenom gjort sitt sjätte mål för säsongen. Med detta gick han också upp i ensam skytteligaledning. Banfield kom emellertid tillbaka och kunde kvittera genom ett distansskott ifrån Matías González.

Tigre – Estudiantes. 2-1.
Kommentar: Tigre var avsevärt mer effektiva än Estudiantes och knep samtliga tre poäng under söndagskvällen. Mateo Retegui styrde först in ledningsmålet, efter sjutton minuters spel, innan Facundo Colidio ökade på till 2-0 strax efter halvtidsvilan. Pablo Piatti reducerade med dryga tjugo minuter kvar, men närmare än så kom inte Estudiantes som har det ruskigt kämpigt i ligaspelet just nu. Faktum är att laget inte vunnit, i Liga Profesional, sedan den tredje omgången.

Vélez Sarsfield – River Plate. 2-2.
Kommentar: Vélez Sarsfield har vuxit ut till ett, tillsynes, omöjligt motstånd för River Plate på sistone. Efter att ha slagit ut Gallardos lag i Copa Libertadores lyckades man knipa en poäng, under gårdagen, efter att Abiel Osorio kvitterat i de absoluta slutsekunderna av matcherna. Dessförinnan hade River Plate tagit ledningen med såväl 1-0 (genom Lucas Beltrán) som 2-1 (genom Nicolás De La Cruz). Poängen i sig var egentligen inte vad något av lagen behövde, för att komma ikapp topplagen, men med tanke på hur matchen utvecklade sig är förmodligen ändå Vélez hyfsat nöjda med den bärgade pinnen.