Summering av omgång 7 i Liga Profesional: Racing vann derbyt mot Independiente och San Lorenzo besegrade Boca Juniors

Omgång 7 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här en kortare summering kring omgångens samtliga matcher.

Rosario Central – Sarmiento. 1-0.
Kommentar: Carlos Tevez tog sin första seger som huvudtränare för Rosario Central, under fredagskvällen, när Sarmiento besegrades med 1-0 på hemmaplan. Matchens enda mål gjordes av 17-årige Facundo Buonanotte och överlag stod Central för en stabil insats. Försvarsspelet såg mer gediget ut än på länge och offensivt hotade man betydligt fler gånger än vad man vant sig vid den senaste tiden.

Patronato – Arsenal. 0-1.
Kommentar: Patronato hade visserligen mest boll, men det var Arsenal som var skarpast framför mål. Facundo Kruspzky gjorde matchens enda fullträff, under slutsekunderna av den första halvleken, och genererade därmed lagets andra raka seger.

San Lorenzo – Boca Juniors. 2-1.
Kommentar: San Lorenzo stod för sin bästa prestation på flera säsonger när Boca Juniors besegrades med 2-1 på hemmaplan. Insúas lag tryckte plattan i botten redan ifrån avspark, och det spelade ingen roll att Marcos Rojo gav gästerna ledningen med 1-0. Detta var San Lorenzos afton.

Den 18-årige högerbacken, Agustín Giay, fyllde på i offensiven och kunde trycka dit kvitteringen. Därefter hade även Fernández Mercau en boll i nät, men detta mål dömdes bort p.g.a. en förseelse i uppbyggnaden till målet. Under den andra halvleken var det istället Adam Bareiro som hamnade mest i blickfånget. San Lorenzos anfallare satte först 2-1 innan han brände en straffspark utanför. Hemmalaget höll dock undan och kunde bärga tre blytunga poäng. För Boca Juniors del innebar detta deras tredje raka förlust i ligaspelet.

Adam Bareiro jublar över segermålet mot Boca Juniors.

Banfield – Unión. 2-3.
Kommentar: Det blev en svängig match mellan Banfield och Unión under lördagskvällen. Gästerna var mer resoluta i avslutningslägena samtidigt som Banfields försvar stod och sov på tok för ofta. Lucas Esquivel serverade fram till två av Unións mål medan hemmalagets Ramiro Enrique gjorde Banfields båda fullträffar.

Platense – Newell’s Old Boys. 1-1.
Kommentar: Platense och Newell’s delade broderligt på poängen, i Buenos Aires, under lördagskvällen. Gästerna tog ledningen genom ett självmål innan Platense kunde kvittera efter ett mål av Juan Esquivel. Därmed tappade Newell’s poäng för andra matchen i följd och missade dessutom chansen att rycka ifrån i toppen av tabellen.

Talleres – Barracas Central. 0-2.
Kommentar: Barracas Central tog sin andra raka seger när Talleres avfärdades med 2-0 på bortaplan. Hemmalaget såg slutkörda ut efter urladdningen i veckans Copa Libertadores och gästerna Barracas vann således välförtjänt. Målen prickades in av Facundo Mater och Bruno Sepúlveda.

Estudiantes – Central Córdoba. 2-2.
Kommentar: Estudiantes gick upp till en 2-0-ledning, under den första halvleken, mot Central Córdoba efter mål av Leandro Díaz samt Manuel Castro. Omgående slappnade man dock av på tok för mycket och bjöd in gästerna i matchen. Detta skulle man inte ha gjort då klubben ifrån Santiago del Estero tackade och tog emot. Först reducerade Gonzalo Torres till 1-2 innan Alejandro Martínez satte kvitteringen ifrån straffpunkten. Estudiantes har det kämpigt i ligaspelet och precis som för Talleres har ligan fått stryka på foten till förmån för Copa Libertadores.

Racing Club – Independiente. 1-0.
Kommentar: Racing vann Clásico de Avellaneda efter att ha tagit ledningen, genom Gabriel Hauche, redan under den första halvleken. Anfallaren cykelsparkade elegant in det som också skulle komma att bli segermålet. Den andra halvleken bjöd nämligen inte på särskilt många målchanser och därmed fördjupas Independientes kris allt mer.

Lanús – Huracán. 2-3.
Kommentar: Lanús sparkade huvudtränaren Jorge Almirón i veckan efter uttåget ur Copa Sudamericana. Förhoppningen var att få ny fart i ligaspelet och det började också hyfsat skapligt mot Huracán. Brian Aguirre gav hemmalaget ledningen innan Matías Cóccaro kunde kvittera för gästerna. 18-årige Mateo Sanabria återgav sedan ledningen till Lanús, strax innan halvtidspausen, med ett lurigt avslut. Huracán var dock vassa när man väl kom fram till hemmalagets straffområde och efter två snabba mål, under inledningen av den andra halvleken, kunde man också vända matchen till seger. Dom två avslutande målen gjordes av Benjamín Garré samt Cóccaro och Huracán hakar därmed på i toppen av tabellen.

Atlético Tucumán – Gimnasia. 2-0.
Kommentar: Gimnasia hade chansen att gå upp i ensam serieledning när man reste till San Miguel de Tucumán under söndagskvällen. Den förhoppningen grusades hyfsat snabbt då Tucumán tog ledningen redan efter tjugo sekunder genom Augusto Lotti. Uppförsbacken blev därefter alldeles för jobbig för Gimnasias del och även om man försökte att komma in i matchen igen var känslan att man aldrig riktigt lyckades. Istället fyllde Tucumán på till 2-0, efter att Ramiro Ruiz Rodríguez sprungit sig fri, och Gimnasia inkasserade därmed sin första förlust den här säsongen.

River Plate – Godoy Cruz. 0-2.
Kommentar: Ingenting fungerar just nu för River Plate. I veckan åkte man ur Copa Libertadores och i söndags fick man se sig besegrade av ett betydligt mer effektivt Godoy Cruz. Martín Ojeda och Gonzalo Abrego hade full kontroll på mittfältet samtidigt som Diego Rodríguez storspelade i målet. Det var också Ojeda och Abrego som gjorde Mendozaklubbens mål denna afton på Estadio Monumental.

Godoy Cruz besegrade River Plate, på Estadio Monumental, med 2-0.

Defensa y Justicia – Aldosivi. 3-2.
Kommentar: Defensa y Justicia såg ut att vara rejält illa ute under den första halvleken mot Aldosivi. Gästerna gick nämligen tidigt upp till en 2-0-ledning – genom Braian Martínez och Bautista Kociubinski – men sedan kom en ödesdiger utvisning för Aldosivi och genast fick Defensa en biljett in i matchen. Nicolás Tripichio var planens gigant när han serverade två fina assist ifrån sina, något ovana, mittfältsposition. Lucas Albertengo och Tomás Galván fixade kvitteringen innan nämnda Tripichio ordnade segermålet på egen hand.

Colón – Vélez Sarsfield. 2-1.
Kommentar: Colón lyckades skaka av sig det tunga uttåget ur Copa Libertadores när man under måndagskvällen besegrade Vélez Sarsfield med 2-1. Gästerna tog dock ledningen genom Valentín Gómez, men Facundo Garcés kunde kvittera efter halvtimmen spelad. Under inledningen av den andra halvleken ordnade sedan Ramón Ábila 2-1 för hemmalaget. Därefter blev Colón reducerade till tio man och man fick verkligen kämpa ordentligt för att komma ifrån matchen med samtliga tre poäng.

Argentinos Juniors – Tigre. 2-1.
Kommentar: Argentinos är oerhört svårslagna hemma på Estadio Diego Armando Maradona. Efter måndagens seger mot Tigre är nollan, i förlustkolumnen, fortsatt intakt på hemmaplan i årets Liga Profesional. Javier Cabrera spelade huvudfiol i såväl ledningsmålet – där han spelade fram Gastón Verón – samt 2-0-målet vilket han gjorde själv. Tigre reducerade strax innan halvtidspausen, genom Mateo Retegui, ifrån elvameterspunkten, men närmare än så kom inte gästerna.